ΣΠΟΡ

Το παιδί-θαύμα του Ολυμπιακού «θαμπώνει» την Ευρώπη

Το παιδί-θαύμα του Ολυμπιακού «θαμπώνει» την Ευρώπη

Στα 22 του χρόνια, ο Κώστας Φορτούνης, είναι το επόμενο «big thing» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη οι εμφανίσεις του έχουν κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να ξεχνά ότι στον πάγκο μένει ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Mετά και την επιβλητική παρουσία του στο γήπεδο της Άρσεναλ πήραν φωτιά τα μπλοκάκια των σκάουτερ του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το ντροπαλό παιδί, που έφυγε από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού!

Από ποδοσφαιρική οικογένεια, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα και του αδελφού του. Όχι ως στόπερ, αλλά ως επιθετικός, ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα όρια της Καλαμπάκας και στα 13,5 χρόνια του κατέληξε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού (Καραταϊδης και Καραπιάλης ξεχώρισαν αμέσως το ταλέντο του). Ήρθε στην Αθήνα να ζήσει δίπλα στην αγαπημένη του γιαγιά. Σεμνός όμως και συνεσταλμένος (όπως συνεχίζει και σήμερα, παρά τα φώτα της δημοσιότητας), δεν άντεξε και ζήτησε να φύγει. Ένα συμφωνητικό με ρήτρα, που υπογράφηκε, δεν τηρήθηκε ποτέ από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ακόμη και όταν πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, από τα Τρίκαλα και ενώ στο μεταξύ πολιορκήθηκε από την Αούστρια Βιέννης. Είναι παιδί της οικογένειας και δεν ήθελε με τίποτε να φύγει.

Η περιπέτεια στην Γερμανία και η επιστροφή στην πατρίδα

Το άστρο του έλαμψε στους Αρκάδες, για μία και μόνο χρονιά, το 2010-11 και πλέον το πρέσινγκ από το εξωτερικό, έγινε αφόρητο. Αυτή την φορά, επιλέχθηκε η Καϊζερσλάουτερν, που βρίσκεται κοντά στην Καρλσρούη και την αδελφή της μητέρας του. Στην Μπουντεσλίγκα θα παίξει 28 ματς με το καλημέρα, και όλοι θα συζητούν για τον «Έλληνα», που θα κάνει μετεγγραφή. Όμως ο υποβιβασμός της ομάδας και η αλλαγή στην συμπεριφορά των ανθρώπων της, που άρχισαν να τον πιέζουν φορτικά, ξύπνησε μέσα του τη νοσταλγία. «Να φύγω», θα επαναλάβει μονότονα στην οικογένεια του και τον ατζέντη του.

Κάπου εκεί επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ολυμπιακός και παρότι ο ΠΑΟΚ δοκίμασε για 2η φορά (όπως και την εποχή, που πήγε στην Τρίπολη), η κατάληξη του ήταν το λιμάνι. Το Champions League τον καλούσε. Και παρότι την πρώτη σεζόν, έμεινε εκτός λίστας, έκανε υπομονή. Δούλεψε, πάντα με σκυμμένο το κεφάλι και σοβαρότητα και τώρα δρέπει τις δάφνες του. Ο ίδιος δεν άλλαξε καθόλου. Στο ματς με τον ΠΑΣ αφιέρωσε το γκολ στην αγαπημένη του γιαγιά, που θα έκανε μια επέμβαση στο νοσοκομείο. Η πρώτη του δουλειά ήταν, μόλις γύρισε από το Λονδίνο, να πάει μαζί με την μητέρα του να την παραλάβει και να την πάει στο σπίτι, που μένουν όλοι, στη Νέα Σμύρνη. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ με την προσωπική του ζωή (όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι, κακομαθημένοι, νεόπλουτοι Έλληνες ποδοσφαιριστές). Για αυτόν, υπάρχει μόνον «μία»: η μπάλα.

Τι μένει; Μα να φορέσει και το 10 στην πλάτη με την γαλανόλευκη. Ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστεύτηκε ήδη από το 2012, στην μεταβατική όμως περίοδο της εθνικής μας, ο Κώστας ψάχνει και αυτός τα πατήματά του. Αμφιβάλλει κανείς όμως, ότι πολύ σύντομα θα τα βρει και εκεί;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ