ΣΠΟΡ

Τελικός Champions League 2019 LIVE: Η «μάχη» Τότεναμ-Λίβερπουλ για το τρόπαιο

Τελικός Champions League 2019 LIVE: Η «μάχη» Τότεναμ-Λίβερπουλ για το τρόπαιο
AP Photo

Το Champions League ρίχνει αυλαία απόψε στην Μαδρίτη με τις Τότεναμ και Λίβερπουλ να τα δίνουν όλα προκειμένου να μπορέσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Είναι ένας τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ διαφορετικές ευρωπαϊκές ιστορίες. Η Λίβερπουλ που θα επιχειρήσει να αφήσει πίσω της την ήττα (3-1) από την Ρεάλ Μαδρίτης πριν ένα χρόνο στο Κίεβο, ανέβηκε, τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, αλλά τα 14 χρόνια αναμονής που μεσολάβησαν από τότε, είναι σαφώς λιγότερα από τα 21 μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου κορυφαίου ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Η πρώιμη ευρωπαϊκή δόξα των «κόκκινων» ήρθε στο πλαίσιο μιας μίνι κυριαρχίας, κερδίζοντας έξι τρόπαια σε 11 χρόνια μεταξύ του 1972 και του 1984, προσθέτοντας τα δύο UEFA Cup.

Σε πλήρη αντίθεση, αυτός δείχνει ο πρώτος τελικός στο κορυφαίο τουρνουά για την Τότεναμ, μόλις στην πέμπτη σεζόν της στο Champions League. Πριν από αυτή τη σεζόν, το καλύτερο φινάλε για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, κατάφερε να πλησιάσει προς την κορυφή, φτάνοντας στα ημιτελικά το 1961/62 και χάνοντας από την Μπενφίκα.

Ακολούθησε μία μακρά απουσία μέχρι οι «πετεινοί» να επιστρέψουν στο Champions League το 2010. Αλλά τώρα είναι μόνο μία νίκη μακριά από το να γίνουν μόλις η δεύτερη ομάδα του Λονδίνου που θα κερδίσει το τρόπαιο, μετά την Τσέλσι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ