ΣΠΟΡ

Κέρδισε και τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός με 3-1, νίκες play-off για ΠΑΟΚ-Πανιώνιο

Κέρδισε και τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός με 3-1, νίκες play-off για ΠΑΟΚ-Πανιώνιο
EUROKINISSI / ICONPRESS/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Νέο ρεκόρ για τον Ολυμπιακό που κέρδισε 3-1 και τον Λεβαδειακό κάνοντας το 17 στα 17 (ξεπέρασε την επίδοση της ομάδας του Σόλιντ το 2005-06) και πλέον κυνηγά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως ήττα (όπως ο Παναθηναϊκός την σεζόν 63-64 με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες των "πράσινων" σε πρωτάθλημα 16 ομάδων). ΠΑΟΚ και Πανιώνιος πέτυχαν σπουδαίες νίκες "5άδας", ενώ έχασε ο Αστέρας στο Αγρίνιο.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκης κόντρα στον Λεβαδειακό, κάνοντας την μία φάση μετά την άλλη και σκοράροντας τελικά με τον Ιντέγιε Μπράουν στο 16. Το 2-0 του ημιχρόνου από το γκολ του Πάρντο μοιάζει φτωχό για τους ερυθρόλευκους, που πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα στον κόσμο, με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκεζ (16-1 τελικές και κατοχή 72-28 στα πρώτα 45 λεπτά).

Έριξε στροφές λογικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο Τσόρι όμως σκόραρε στο 56 για να επιβραβευτεί για την απόδοσή του από όλο το γήπεδο στην αλλαγή του με τον Κολοβό στο 70. Στο 88 ο Μπεν (δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Λεβαδειακό) διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Νίκες 5άδας για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο

Στην Τούμπα και το πρώτο ματς της ημέρας ο ΠΑΟΚ ήταν επίσης καταιγιστικός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με την κεφαλιά του Αθανασιάδη, ενώ ο Χαρίσης με δυνατό σουτ νωρίς στην επανάληψη "κλείδωσε" το τρίποντο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το 3ο γκολ από τον κορυφαίο παίκτη του Δικέφαλου, Βραζιλιάνο Ζάιρο, ενώ οι Γιαννιώτες έσωσαν τα προσχήματα κάνοντας φάση στο τέλος του 90λεπτου και σκοράροντας με τον Κοζορώνη.


(Πηγή: EUROKINISSI/MOTION TEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή πέρασε προσωρινά στην 3η θέση (πάνω από τον Παναθηναϊκό, που παίζει αύριο Δευτέρα με την Καλλονή) ενώ έχει και ένα ματς λίγότερο (με την Ξάνθη, που αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης).

Αντίθετα με τον ΠΑΣ, ο Ηρακλής δεν έκανε ούτε τελική (!) προσπάθεια σε 90 λεπτά στη Νέα Σμύρνη και η νίκη του Πανιωνίου με 1-0 από το γκολ του Ανσαριφάρντ ήταν απόλυτα δίκαιη και έφερε τους Νεοσμυρνιώτες ξανά στην 5άδα και σε τροχιά play-of.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Και αυτό γιατί ο Αστέρας δεν ήταν καλός στο Αγρίνιο και έχασε 2-1 από τον Παναιτωλικό (Ρουσκουγιέδα 53, Παπάζογλου 72), ενώ ενδιάμεσα ο Γιάννου είχε ισοφαρίσει με το 12ο γκολ στην σεζόν (έπιασε τον Φορτούνη, που δεν αγωνίστηκε, στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερς).

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Ατρόμητος-Πλατανιάς 0-0
Βέροια-Πανθρακικός 0-0
ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη 2-1
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ. 2-1
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1

Δευτέρα (11/1)
Καλλονή-Παναθηναϊκός (19.30)

Η βαθμολογία (17 αγώνες)

*Στις 20/1 θα γίνουν τα ματς (που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας) Ξάνθη-ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός-Ατρόμητος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ