ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Αφιερωμένο στον θείο μου τον Θανάση»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Αφιερωμένο στον θείο μου τον Θανάση»
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου, μίλησε για τους τελικούς που έγιναν σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και για την παραμονή του Ρικ Πιτίνο.

Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και με διαφορά από τις υπόλοιπες, εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος από τους «πράσινους».

Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» υπογράμμισε την εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα στη οποία έγιναν οι τελικοί – χωρίς διακοπές και έκτροπα όπως είπε – προκαλώντας τους πάντες να βρουν τι ήταν αυτό που έλειπε έτσι ώστε να εντοπίσουν και το πρόβλημα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αναφερόμενος προφανώς στην απουσία του Ολυμπιακού.

Όσο για το θέμα του Ρικ Πιτίνο, για το οποίο ρωτήθηκε, επεσήμανε πως υπάρχει θέληση να παραμείνει ο Αμερικανός προπονητής στην ομάδα, τόνισε πως είναι αισιόδοξος και σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

«Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με διαφορά. Από το 2005 και έπειτα ήταν οι πρώτοι τελικοί που δεν είχαν έκτροπα και διακοπές και προκαλώ όλους να δουν τι ήταν αυτό που έλειπε για να καταλάβουν που υπήρχε το πρόβλημα τόσα χρόνια», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια μίλησε για τον Ρικ Πιτίνο.

«Έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως. Θέληση όλων μας είναι να μείνει. Αυτό έχει εκφράσει και σε εμάς, είμαι αισιόδοξος. Συμφωνώ μαζί του σε όλα τα πράγματα και στις ιδέες μας για το μπάσκετ. Θέλει και ο ίδιος να μείνει, πρέπει να γίνουν κάποιες οικογενειακές συζητήσεις και θα έχουμε σύντομα τα νέα. Είμαι αισιόδοξος, είναι θέμα ημερών η τελική έκβαση του ζητήματος», ήταν τα λόγια του.

Σε ερώτηση για τον Βοτανικό, τόνισε: «Το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο που χτίστηκε πριν πολλά χρόνια και έχει κάποιες δυσλειτουργίες. Έχουμε κερδίσει πολλά εδώ, είμαστε συναισθηματικά δεμένοι, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία Παναθηναϊκή Πολιτεία».

Τέλος, για τον στόχο στην Euroleague τη νέα σεζόν, ανέφερε: «Στην Euroleague όλες οι ομάδες είναι δυνατές, από του χρόνου θα έχουμε 18 ομάδες, οι φορολογίες είναι διαφορετικές. Εμείς θα ετοιμαστούμε, θα παλέψουμε για το καλύτερο και ο στόχος του Παναθηναικού είναι πάντα η κορυφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ