ΣΠΟΡ

NBA: «Κάηκε» το Τορόντο για λογαριασμό των πρωταθλητών Ράπτορς

NBA: «Κάηκε» το Τορόντο για λογαριασμό των πρωταθλητών Ράπτορς
twitter.com/Raptors

Οι Τορόντο Ράπτορς έκαναν την έκπληξη φέτος στο ΝΒΑ και θέλησαν να το πανηγυρίσουν με τον κόσμο τους. 

Ένα λεωφορείο που θα μεταφέρει τους θριαμβευτές θα φτάσει στην πλατεία «Nathan Phillips», η οποία οδηγεί στο δημαρχείο του Τορόντο. Το παρόν αναμένεται να δώσει και ο Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, σύμφωνα με δήλωση που διένειμε στον Τύπο το γραφείο του.

Οι Καναδοί δεν έχουν σταματήσει να γιορτάζουν σε κάθε περιοχή της χώρας από την ημέρα που οι Ράπτορς κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, σε μια χώρα που είναι παραδοσιακά γνωστή ως το σπίτι του χόκεϋ επί πάγου.

Η νίκη των Ράπτορς είναι το πρώτο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα για μία ομάδα που εδρεύει στον Καναδά από τότε που οι Toronto Blue Jays κέρδισαν τον τίτλο του World Series το 1993. «Είναι το αποκορύφωμα του παιχνιδιού μετά από 24 χρόνια. Περιμένουμε πολύ καιρό για αυτό», δήλωσε ο οπαδός της ομάδας μπάσκετ, Κρις Ραπ Ρότζερς.

Ο 34χρονος Ρότζερς, ο οποίος παρακολουθεί τους Ράπτορς από τότε που εισήλθαν στο πρωτάθλημα το 1995, φορούσε το καπέλο του ηγέτη της ομάδας, Κάιλ Λόουρι, βρίσκεται στον χώρο από το πρωί προκειμένου να παρακολουθήσει την γιορτή.

Η παρέλαση της νίκης ξεκίνησε την Δευτέρα από το εκθεσιακό κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε η εθνική εκδήλωση του Καναδά, και κορυφώθηκε στην πλατεία Nathan Phillips. Περίπου δύο εκατομμύρια οπαδοί έμειναν για να γιορτάσουν και να πάρουν μια γεύση από τους νικητές σύμφωνα με το Maple Leaf Sports and Entertainment, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των Ράπτορς.

Οι δρόμοι έκλεισαν προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια οι πρωταθλητές, όπως επίσης έμειναν κλειστό και οι τρεις σταθμοί του μετρό λόγω υπερπληθυσμού στο επίπεδο του δρόμου. Ενθουσιώδεις οπαδοί έβαψαν τους δρόμους του Τορόντο στα χρώματα των Ράπτορς, κόκκινο, μοβ, μαύρο και άσπρο. Μερικοί από αυτούς ανέβηκαν στην κορυφή των στάσεων λεωφορείων και των σημάτων της πλατείας Nathan Phillips, αλλά τους ζητήθηκε από την αστυνομία να κατεβούν.

Τα Snowbirds, μια αεροπορική ομάδα επίδειξης πτήσεων των Βασιλικών Αεροπορικών δυνάμεων του Καναδά, αναμένεται να πετάξουν πάνω από τον ουρανό του Τορόντο για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, κήρυξε την 17η Ιουνίου 2019 ως την ημέρα «Εμείς οι Βόρειοι» για να σηματοδοτήσει την ευκαιρία, δανείζοντας το σλόγκαν που χρησιμοποιούσαν οι Ράπτορς.

«Αυτό το πρωτάθλημα είναι το αποκορύφωμα ετών υπομονής, υποστήριξης, αφοσίωσης και πεποιθήσεων. Το Τορόντο έχει αποδείξει ότι είναι μια πόλη μπάσκετ και ότι το παιχνίδι ευδοκιμεί στο Βορρά», ανέφερε με δήλωσή του ο Τόρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ