Λουίς Ενρίκε και Τζιλ Έλλις πήραν την Χρυσή Μπάλα στους προπονητές
Ο Λουίς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα και η προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ Τζιλ Έλις πήραν την Χρυσή Μπάλα στην κατηγορία των προπονητών.
Ο Καταλανός προπονητής της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και την επιλογή του κοινού, νικώντας με 31,08 % τον Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν - 22,97%) και τον Χόρχε Σαμπάολι (προπονητή της εθνικής Χιλής-νικήτρια του Κόπα Αμέρικα- 9,47%), όμως ο Λουίς Ενρίκε δεν βρέθηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του λόγω υποχρεώσεων. Αντ αυτού ήταν ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Ρόμπερτ Φερνάντεθ.
Στις γυναίκες η Τζιλ Έλις, που οδήγησε τις γυναίκες των ΗΠΑ στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ποσοστό 42,98 % επικράτησε του Νόριο Σασάκι (εθνική Ιαπωνίας-φιναλίστ του μουντιάλ-17,79%) και του Μαρκ Σάμσον (εθνική Αγγλίας-10,68 %).
Νωρίτερα ανακοινώθηκε η καλύτερη 11άδα
Ισοπαλία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στην ιδανική 11άδα της χρονιάς, όπως ανακοινώθηκε στον διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας.
Σε σχηματισμό 4-3-3: Νόϊερ, Ντάνιελ Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Ινιέστα, Πογκμπά, Μόντριτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Μπάρτσα και Ρεάλ είχαν από 4 παίκτες ενώ από έναν παίκτη έδωσαν η Γιουβέντους, η Μπάγερν και η Παρί.
Δείτε εδώ το σχετικό θέμα
Ισοπαλία Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στην καλύτερη 11άδα στον διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας
Το νέο πορτρέτο για τα 8α γενέθλια του πρίγκιπα Λούις - Το στιλ και ο «ιδιαίτερος χαρακτήρας» του (pic)
14:43
Στο «κόκκινο» η ένταση στα Στενά του Ορμούζ: Νέο ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο
14:38
Τρίτο ρεσάλτο των Αμερικανών σε πλοίο του Ιράν που μετέφερε πετρέλαιο (vid)
14:36
Το Πεντάγωνο διαψεύδει πληροφορίες για εξάμηνη διάρκεια αποναρκοθέτησης στα Στενά του Ορμούζ
14:27