ΣΠΟΡ

Η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι συμμετείχε κανονικά στον διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας

Η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι συμμετείχε κανονικά στον διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμμία εμπλοκή στην συμμετοχή της Ελλάδας στην διαδικασία του διαγωνισμού για την Χρυσή Μπάλα.

Το γεγονός ότι στην επίσημη λίστα της FIFA με τις ψήφους των χωρών, απουσιάζει το όνομα της χώρας μας στις κατηγορίες του προπονητή και του αρχηγού της Εθνικής ομάδας και μόνον ο συνάδελφος Μάνος Σταραμόπουλος περιλαμβάνεται, οφείλεται σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία σε λάθος της FIFA. Από εχθές βράδυ που έγινε γνωστή η είδηση, τόσο ο Βασίλης Τοροσίδης, όσο και ο Μίχαελ Σκίμπε διαβεβαίωσαν ότι ψήφισαν κανονικά παραμονή του φιλικού αγώνα με το Λουξεμβούργο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων παικτών/τριών, προπονητών/τριών, η οποία διενεργείται σε ετήσια βάση από την FIFA με τη συμμετοχή των προπονητών και των αρχηγών όλων των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής:

Στις 18 Νοεμβρίου, εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας, εστάλησαν με email και με fax στη Διεθνή Συνομοσπονδία οι επιλογές του προπονητή και του αρχηγού της Εθνικής Ανδρών (Μίκαελ Σκίμπε, Βασίλης Τοροσίδης), καθώς επίσης οι αντίστοιχες του προπονητή και της αρχηγού της Εθνικής Γυναικών (Δημοσθένης Κάβουρας, Ναταλία Χατζηγιαννίδου). Οι επιλογές τους ήταν οι ακόλουθες:

Μίκαελ Σκίμπε
Καλύτερος παίκτης: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόμας Μίλερ.
Καλύτερος προπονητής: Γιουνάι Έμερι, Χόρχε Σαμπάολι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Βασίλης Τοροσίδης
Καλύτερος παίκτης: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Εντέν Αζάρ.
Καλύτερος προπονητής: Λουίς Ενρίκε, Πεπ Γκουαρντιόλα, Κάρλο Αντσελότι.

Δημοσθένης Κάβουρας
Καλύτερη παίκτρια: Αμαντίν Ανρί, Καντίσα Μπιουκάναν, Τσέλια Σάσιτς.
Καλύτερος προπονητής/τρια: Ζεράρ Πρεσέρ, Τζον Χέρντμαν, Τόμας Βέρλε.

Ναταλία Χατζηγιαννίδου
Καλύτερη παίκτρια: Κάρλι Λόιντ, Αμαντίν Ανρί, Άγια Μιγιάμο.
Καλύτερος προπονητής/τρια: Τζιλ Έλις, Κολίν Μπελ, Κάλε Μπάρλινγκ.

Στις 18 Νοεμβρίου και ώρα 15:10 ελήφθη από την FIFA email επιβεβαίωσης των online ελληνικών συμμετοχών. Την ίδια ημέρα και ώρα 16:11 εστάλησαν με fax οι 8 σελίδες των επιλογών των δύο ομοσπονδιακών τεχνικών και των δύο διεθνών και ταυτόχρονα ελήφθη η σχετική επιβεβαίωση.

Διαβάστε σχετικά

Μπέρδεμα με την ψήφο της Ελλάδας στην Χρυσή Μπάλα, που "εξαφανίστηκε"...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ