ΣΠΟΡ

Ο «άγγελος» του Αντετοκούνμπο μιλά για τον Γιάννη: Η φτώχεια τον έκανε προσγειωμένο

Ο «άγγελος» του Αντετοκούνμπο μιλά για τον Γιάννη: Η φτώχεια τον έκανε προσγειωμένο
EUROKINISSI

Κατάθεση ψυχής από τον ιδιοκτήτη καφετέριας Γιάννη Τζίκα, ο οποίος έδινε καθημερινά ένα τοστ στο μετέπειτα άσο των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν ήταν μικρός.

Με τη μαρτυρία του Γιάννη Τζίκα, του ανθρώπου που έχει το καφέ απέναντι από το γήπεδο στα Σεπόλια και φρόντιζε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέλφια του όταν είχαν ανάγκη ξεκινά το δεύτερο επεισόδιο της μίνι σειράς «I am Giannis» για τον Έλληνα φόργουορντ που αναδείχθηκε MVP του φετινού NBA.

«Ο κύριος Γιάννης έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Είναι ένας άγγελος», εκμυστηρεύεται ακολούθως ο Αντετοκούνμπο.

«Μετά από κάθε προπόνηση μάς έδινε παγωτό», θυμάται ο Γιάννης και κινείται μέσα στο μαγαζί του κύριου Γιάννη, όπως έκανε όταν ήταν πιτσιρικάς.

«Μόλις τελείωσα το λύκειο τού είπα άσε με να δουλέψω στο καφέ. Και μου λέει 'όχι'. Θα πηγαίνεις για προπόνηση το πρωί, θα γυρνάς να ξεκουράζεσαι, αν χρειάζεσαι φαγητό θα έρχεσαι σε εμένα, αλλά δεν θα δουλέψεις. Θα γίνεις παίκτης μπάσκετ», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Μέναμε εδώ από πάνω, το σχολείο μας ήταν απέναντι και περνούσαμε μας είχε σάντουιτς, φρούτα τα παίρναμε και πηγαίναμε».

Παράλληλα, ούτε ο Θανάσης μπορεί να λησμονήσει τη βοήθεια που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι στην οικογένειά του.

«Αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν την οικογένεια μου. Δεν ήταν οικονομικά ή κάτι τέτοιο, αλλά κυρίως βρίσκαμε παρηγοριά. Στο τέλος της ημέρας θες τα παιδιά σου να ζήσουν την παιδική τους ηλικία, να διασκεδάσουν, να τρώνε και να βγαίνουν έξω να παίζουν με τους φίλους τους», προσθέτει.

«Ο πατέρας μου έλεγε ότι όταν έχεις φαγητό όλοι πρέπει να τρώνε γιατί αυτός είναι ο τρόπος που έχουμε ως οικογένεια. Όταν έπαιρνα περισσότερο φαγητό που θα μου έκανε καλό γιατί θα μεγάλωνα πιο γρήγορα, το μοιραζόμουν με τα αδέλφια μου. Σε καθημερινή βάση για 17 χρόνια αυτό το έκανε ο πατέρας μου. Θυμάμαι τη μητέρα μου να φωνάζει στον πατέρα μου ότι πρέπει να φάει και εκείνος και έλεγε, ''όχι άσε τα παιδιά να φάνε''», αποκάλυψε ο Γιάννης.

«Βλέπετε τις κερκίδες, δεν υπήρχαν εκεί. Άρχισαν να τις βάζουν τη σεζόν 2012/13, ενώ GM και σκάουτερς άρχισαν να έρχονται εδώ για να δουν εμένα και τα αδέλφια μου να παίζουν. Ο Τζον Χάμοντ, ο τύπος που με έκανε ντραφτ, καθόταν ακριβώς εδώ και αυτό που πάντα θυμάμαι ήταν ότι έπαιζα και με έβλεπε να παίζω, αλλά ο Άλεξ, που ήταν νομίζω 10 χρονών έπαιζε με τους μικρούς, και έλεγε ''ωωω φίλε θα γίνει καλός, θα γίνει καλός''. Ξέρετε δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή μαζί σου και καθόταν και μου έλεγε από μακρυά, φαίνεσαι μια χαρά, ξέρετε μου το έλεγε γρήγορα, φαίνεσαι μια χαρά. Οπότε τον ήξερα πριν με επιλέξει στο ντραφτ. Είχα μια πολύ καλή γνώμη για εκείνον πριν με επιλέξει», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ