ΣΠΟΡ

Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Παναθηναϊκό και Βοτανικό

Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Παναθηναϊκό και Βοτανικό
EUROKINISSI

Στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο πλάνο για την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό, όσο και στο μέλλον του «τριφυλλιού».

«Σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Να μην υπάρχει τίποτα που να μην στεγάζεται στον Βοτανικό», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και σε ερώτηση για τη διαδικασία της συγκέντρωσης των 20 εκατ. ευρώ που είχε αναφέρει, απάντησε: «Εντός του επόμενου 15ημέρου ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε πώς θα μπορεί ο κόσμος να συνεισφέρει».

Αναφορικά με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση των τίτλων, απάντησε: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρσι ήμασταν στην Α2. Στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα το 2010 χρειάστηκε να ξοδέψουμε 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να πατάμε σε στέρεα βήματα και να προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει 110 χρόνια ιστορίας και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχει άλλα τόσα στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη όπως κινδύνευσε το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Κατέβηκα πριν και είδα μία αίθουσα γεμάτη με κύπελλα. Σκοπός είναι να γεμίσουμε ένα γήπεδο με Κύπελλα».

Όσο για την ενδεχόμενη παραχώρηση της Λεωφόρου, υπογράμμισε: «Για να μπορέσουμε να πάρουμε το Βοτανικό είναι ψηφισμένο ότι πρέπει να δώσουμε αυτό εδώ το γήπεδο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Όσο εγώ είμαι στη διοίκηση, δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό».

Ενώ για το αν θα δημιουργηθεί στο χώρο της Λεωφόρου κάτι που θα θυμίζει ότι εκεί υπήρξε το γήπεδο του Παναθηναϊκού, υποστήριξε: «Είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συζήτηση. Έχει γίνει μόνο μία πρώτη κουβέντα έτσι ώστε να ονομαστεί εδώ Παναθηναϊκό πάρκο».

Σε ερώτηση για το αν ισχύουν οι μακέτες από το 2008, τόνισε: «Αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι ομάδες εργασίας. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια. Αλλιώς θα πηγαίναμε να φτιάξουμε κάτι απαρχαιωμένο. Μέσα στα χρήματα που θα υπάρχουν θα κοιτάξουμε να χτίσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, και ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να το φανταστώ ούτε ως σενάριο το να μην μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν το ποσό που ίσως λείψει. Μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό αλλά εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι 8 ευρώ στον καθέναν. Αυτά τα 20 εκατ. ευρώ δεν είναι για τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά για τα μπάτζετ στη μεταβατική περίοδο. Καταλαβαίνετε ότι 20 εκατ. ευρώ για όλα τα μπάτζετ δεν φτάνουν και θεώρησα δεδομένο πως θα καταλάβαιναν όλοι ότι αυτά τα χρήματα θα μπουν από την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

Τέλος, κλείνοντας τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, σχολίασε: «Μετά από τόσες χιλιάδες θυσίες που έχουν γίνει, θα ήθελα να είμαστε σήμερα περισσότεροι εδώ. Για να ενημερωθείτε, να ρωτήσετε και με την παρουσία σας να δείξετε πως στηρίζετε την προσπάθεια. Παρ' όλα αυτά, όσοι είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα είναι περισσότεροι και σε κάποια χρόνια ακόμα περισσότεροι. Τα πρόσωπα όμως, καταγράφονται, και όταν θα έρθει η ώρα να είμαστε 40.000, 50.000 και 100.000 μέλη να είσαστε βέβαιοι ότι όλοι αυτοί που είστε εδώ σήμερα θα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, πάντα νόμιμα, σε αυτό το οποίο λέγεται Παναθηναϊκός. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ