ΣΠΟΡ

Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1: Όπως το 2004, το «πειρατικό» χτύπησε ξανά

Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1: Όπως το 2004, το «πειρατικό» χτύπησε ξανά
EUROKINISSI

Παρότι πέρασαν 15 χρόνια από το «θρίαμβο» της Πορτογαλίας δεν άλλαξαν και πολλά με την Ελλάδα όπως και το 2004 έτσι και σήμερα να επικρατεί (αυτή τη φορά όχι με 1-0 αλλά με 2-1) της Πορτογαλίας στη Ριζούπολη. 

Οι Έλληνες προηγήθηκαν με το γκολ του Κατσουράνη στο 17’, ενώ ο Χαριστέας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0, στο 47ο λεπτό.

Στη συνέχεια ο Πόστιγκα στο 53’ με ωραία προσπάθεια κατάφερε να μειώσει σε 2-1, ενώ ο Τσιάρτας αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Χαριστέας, δύο λεπτά μετά.

Όσο για το παιχνίδι, αυτό ήταν μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Με τον Ότο Ρεχάγκελ, τον Γιάννη Τοπαλίδη και τους 23 ποδοσφαιριστές που ήταν στην αποστολή της Ελλάδας να δίνουν το «παρών» και να αγωνίζονται, κόντρα στην πλειοψηφία της ομάδας της Πορτογαλίας που ήταν τότε ο αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στον τελικό.





Προπονητής τους ήταν ο Φερνάντο Σάντος, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



Legends 2004 (4-3-3): Νικοπολίδης (35’ Χαλκιάς), Σεϊταρίδης (63’ Μπασινάς), Καψής, Δέλλας (51’ Νταμπίζας), Φύσσας (43’ Γκούμας), Ζαγοράκης (43’ Τσιάρτας), Μπασινάς (53’ Καφές), Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος (43’ Γεωργιάδης), Καραγκούνης (70’ Γιαννακόπουλος, 75’ Βρύζας), Χαριστέας (68’ Παπαδόπουλος).

Portugal Legends (4-4-2): Μπαΐα, Μιγκέλ, Καρβάλιο, Αντράντε, Βαλέντε, Πετίτ, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Παουλέτα, Ποστίγκα. Αγωνίστηκαν και οι: Μποσίνγκουα, Μέιρα, Ρότσα, Φερέιρα, Ρομέου, Φρεσό, Σάντος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ