ΣΠΟΡ

Συγκινεί ο Μιχαΐλοβιτς: Έχω λευχαιμία αλλά θα βγω νικητής

Συγκινεί ο Μιχαΐλοβιτς: Έχω λευχαιμία αλλά θα βγω νικητής
AP Photo/Luca Bruno

Σοκ έχει προκαλέσει στη Μπολόνια και σε όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο η είδηση ότι ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτςπάσχει από λευχαιμία.

Από το πρωί του Σαββάτου τα ιταλικά Μέσα είχαν αποκαλύψει ότι ο προπονητής της Μπολόνια πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Λίγες ώρες αργότερα, ο 50χρονος τεχνικός μίλησε για τη μάχη που έχει μπροστά του. Η Μπολόνια ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αντικαταστήσει.

«Δυστυχώς ή ίσως ευτυχώς, κάναμε κάποια τεστ που έδειξαν ανωμαλίες που δεν είχαν πριν από τέσσερις μήνες. Θα είμαι σαφής γιατί δεν θέλω ο κόσμος να κάνει εικασίες. Θα σας πως την αλήθεια, πώς έχουν τα πράγματα. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν απλά πυρετός, όμως έκανα και άλλα τεστ και έδειξαν πως πάσχω από λευχαιμία. Όταν πήρα τα νέα, ήταν ένα γερό χτύπημα. Έκατσα για ημέρες ολόκληρες και έκλαιγα, η ζωή σου περνάει μπροστά στα μάτια σου. Ανυπομονώ να πάω στο νοσοκομείο και να αρχίσω τη μάχη. Είναι επιθετική η αρρώστια, αλλά μπορώ να τη νικήσω. Εξήγησα και στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να επιτεθούμε για να νικήσουμε. Εάν κάτσουμε πίσω και προσπαθήσουμε να παίξουμε άμυνα, θα μας ρίξουν κάτω αμέσως. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω τακτική σε αυτή τη μάχη και είμαι σίγουρος, χωρίς αμφιβολία, πως θα βγω νικητής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας κατέληξε:

«Επειδή είμαι διάσημο άτομο ελπίζω πως θα βοηθήσω άλλα άτομα να πηγαίνουν πιο συχνά για ιατρικούς ελέγχους. Είναι ευκολότερο όταν κάνεις συχνά τεστ. Δυστυχώς τίποτα δεν μου χαρίστηκε στη ζωή, έπρεπε να παλέψω για τα πάντα. Θα παλέψω και αυτή την αρρώστια λοιπόν».

Ο διευθυντής της Μπολόνια Βάλτερ Σαμπατίνι ξεκαθάρισε πως ο Μιχαΐλοβιτς δεν πρόκειται να φύγει από την ιταλική ομάδα, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, η οικογένεια Σαπούτο ήρθε εδώ με πτήση από το Μόντρεαλ. Αυτός ο άνθρωπος θα έχει στα χέρια του την Μπολόνια μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Εγώ σας λέω ότι δεν θα συμβεί τίποτα, είναι απίστευτα δυνατός», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ