ΣΠΟΡ

Απαγόρευση μετεγγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο από την FIFA

Απαγόρευση μετεγγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο από την FIFA
Κεντρικά FIFA (Ζυρίχη) ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/Walter Bieri

Μετά την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης τιμωρήθηκαν με απαγόρευση μετεγγραφών από την FIFA μέχρι το 2017.

Η απαγόρευση ισχύει για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους (καλοκαίρι 2016, Ιανουάριος 2017), καθώς οι δύο σύλλογοι της Μαδρίτης παραβίασαν τον κανονισμό περί απόκτησης ανηλίκων ποδοσφαιριστών. Ακριβώς η ίδια τιμωρία που επιβλήθηκε πριν 2 χρόνια και στην Μπαρτσελόνα.

Η τιμωρία των δύο ομάδων δεν ισχύει στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, επομένως μπορούν να κάνουν όσες μετεγγραφές θέλουν. Επίσης μπορούν να αποκτήσουν τα δύο επόμενα χρόνια οποιονδήποτε από τους δανεικούς σε άλλους συλλόγους, αρκεί να μην υπάρχει χρηματική συναλλαγή με τον άλλο σύλλογο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε πρώτη ότι θα ασκήσει έφεση στην ποινή.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολυθήσει και η Ρεάλ, που με απογευματινή της ανακοίνωση αρνείται τις κατηγορίες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δανεικούς παίκτες όπως οι Ασένσιο (Εσπανιόλ-μέσος), Βαγιέχο (Σαραγόσα-αμυντικός), Γιορέντε (Ράγιο-αμυντικός), Λούκας Σίλβα (Μαρσέιγ-μεσοεπιθετικός). Δανεικούς έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης: Γκιλαβογκί (Βόλφσμπουργκ-μέσος), Σίλβιο (Μπενφίκα-αμυντικός), Μανκίγιο (Μαρσέιγ-αμυντικός), Τσέρτσι (Μίλαν-μέσος), Λεό Μπαπτιστάο (Βιγιαρεάλ-επιθετικός) και Μπόρχα Μπαστόν (Εϊμπάρ-επιθετικός). Οι "ροχιμπλάνκος" πάντως για να προλάβουν την Ρεάλ θα αναπροσαρμόσουν την ρήτρα του Γκριεζμάν στα 100 εκατομμύρια, καθώς η "βασίλισσα" φέρεται να ενδιαφέρεται για τον εξαιρετικό μεσοπεπιθετικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ