ΣΠΟΡ

Ο 93χρονος Μπιλ Γκιλφόι θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Ο 93χρονος Μπιλ Γκιλφόι θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο!
Facebook / KMBC 9 NEWS

Ο 93χρονος Αμερικανός Μπιλ Γκιλφόι θέλει να λάβει μέρος στα προκριματικά του πινγκ πονγκ για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ που θα πάει στο Ρίο!

Η αγάπη για τον αθλητισμό δεν έχει ηλικία. Έτσι ο κύριος Γκιλφόι αποφάσισε να λάβει μέρος στα Αμερικάνικα trials του πινγκ πονγκ (τον ερχόμενο μήνα στο Γκρίνσμπορο) ελπίζοντας να μπει στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί. το δοκίμασε και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012, αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως όμως αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KMBC 9 του Κάνσας έχει δουλέψει σκληρά, έχει αγοράσει καλύτερες ρακέτες και είναι αισιόδοξος.

kmbc table tennis 2


(Πηγή: KMBC 9 CHANNEL)

Βέβαια στην συνέντευξη του, που μπορείτε να δείτε εδώ, λέει ότι πήγε στο Λονδίνο, αλλά γιατί να του στερήσει κανείς το όνειρο; Ο τρομερός παππούς παίζει και τέννις για περισσότερα από 80 χρόνια και ήταν δάσκαλος και στα δύο αθλήματα για περισσότερα από 40 χρόνια στην πόλη του Κάνσας.

Ο Ιάπωνας σαμουράι

Το ρεκόρ του γηραιότερου αθλητή σε Ολυμπιακούς αγώνες, έχει ο Χιρόσι Χοκέτσου. Στα 74 του ο Ιάπωνας αναβάτης κατέθεσε τα χαρτιά του και θα επιχειρήσει να αγωνιστεί στην Ιππασία (ατομικό και ομαδικό ντρεσάζ) και επί Βραζιλιάνικου εδάφους.

11148751


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΜΕ/EPA/JAPAN EQUESTRIAN FEDERATION)

Για πρώτη φορά το έκανε στο Τόκυο το 1964 και ακολούθησαν το Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012), όταν και ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων. Είχε προκριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Σεούλ το 1988, αλλά δεν αγωνίστηκε καθώς το άλογο του μπήκε σε καραντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ