ΣΠΟΡ

Πολύ καλή εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Στο κυνήγι της Κύπρου

Πολύ καλή εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Στο κυνήγι της Κύπρου
INTIME / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εξαιρετική κρίνεται η εβδομάδα που πέρασε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους μας μπόρεσαν να φέρουν σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που γίνεται για αναρρίχηση στο ranking της UEFA.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ πήραν νίκες και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι σε Μπασάκσεχιρ (0-1) και Κραϊόβα (0-2) αντίστοιχα, στις αναμετρήσεις τους για τα προκριματικά τόσο του Champions League όσο και του Europa League.

Ενώ ΠΑΟΚ και Ατρόμητος απέσπασαν ισοπαλίες κόντρα σε Άγιαξ και Λέγκια, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει των επαναληπτικών. Την ήττα γνώρισε ο Άρης στη Νορβηγία, απέναντι στη Μόλντε (3-0) σε ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει αφάνταστα τις ελπίδες πρόκρισης των κιτρίνων στην επόμενη φάση του Europa League.

Πλέον, η Ελλάδα μείωσε τη διαφορά από την Κύπρο στους 1.375 βαθμούς από τους 1.600 που ήταν πριν τους αγώνες και εφόσον συνεχίσει στην Ευρώπη με τουλάχιστον τέσσερις ομάδες θα είναι εφικτός ο στόχος της επιστροφής στην 15η θέση.

Η Κύπρος από τη μεριά της κρατήθηκε όρθια χάρη στο μεγάλο «διπλό» του Απόλλωνα Λεμεσού στην έδρα της Αούστρια Βιέννης, αλλά και στην ισοπαλία που πήρε η ΑΕΚ Λάρνακας εντός έδρας με τη Γάνδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 15η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, αντί τεσσάρων της 16ης θέσης (για την περίοδο 2021-22), στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ