ΣΠΟΡ

Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 1-0: Αδράνησε και το πλήρωσε

Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 1-0: Αδράνησε και το πλήρωσε
Intime.gr

Aδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ που έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού γνώρισε την ήττα (1-0) στην Μπρατισλάβα από την γηπεδούχο Σλόβαν με γκολ που σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από τον Αμπένα σε μια στιγμή γενικής αδράνειας και αστάθειας της ελληνικής άμυνας.

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με νευρικότητα, πολλά λάθη αλλά είχαν τις ευκαιρίες για ένα γκολ που όμως δεν το πέτυχαν. Ετσι τώρα η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα κριθεί στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης την προσεχή Πέμπτη.

Nωρίς ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι την επιθετική τους πρωτοβουλία. Στο 3' μακρυνό "γεμάτο" σουτ του Λιούμπισιτς ήρθε κατ' ευθείαν στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Σωστά μαρκαρίσματα από τους Σλοβάκους. Λάθη από τους Θεσσαλονικείς, που όμως με την πρώτη τους επίθεση στο 7' είχαν σουτ του Ζαμπά στο οριζόντιο δοκάρι της Σλόβαν. Αυτή ήταν η εικόνα των πρώτων λεπτών στην αναμέτρηση των δυο ομάδων.

Στο 10' από κόρνερ του Χόλμαν η κεφαλιά του Ντε Μάρκο πέρασε μόλις άουτ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των γηπεδούχων κι ενώ αυτοί συνέχισαν να παίζουν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες. Σε μια από αυτές ο Εσίτι δοκίμασε το πόδι του αλλά το σουτ που έκανε στο 21' ήταν ελάχιστα άστοχο. Τα λάθη δεν αποφεύγονται από τους φιλοξενούμενους κι αυτό ενοχλεί τον Αμπέλ Φερέϊρα που δεν σταμάτησε στο διάστημα αυτό να δίνει οδηγίες στους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να παίζει ως τη λήξη του ημιχρόνου χωρίς το κίνητρο που είχε στους αγώνες κατά του Αγιαξ, κι αυτό φαίνεται στις κινήσεις του. Του έλειπε η ποιότητα και η αναγκαία φρεσκάδα. Στο 29΄ο Ζαμπά παραπονέθηκε για τα παπούτσια του αλλά δεν έγινε διακοπή για να μπορέσει να τα αλλάξει. Στο 30' ο Πέλκας έχασε καλή ευκαιρία και το παιχνίδι συνεχίζονταν με την ίδια χαμηλή ποιότητα και λίγες αξιόλογες φάσεις. Στο 34' νέο σουτ του Ζαμπά έφυγε άστοχα και η Σλόβαν επιχειρεί να "χτίσει" επιθέσεις με τους Χόλμαν και Σποράρ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται αξιόλογος και ενοχλητικός επιθετικός.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση στην οποία κάλλιστα ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προηγηθεί αλλά ο Πέλκας, που εμποδίστηκε στην προσπάθεια του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πλάγια σέντρα του Μπίσεσβαρ ενώ διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα και ο Μπίσεσβαρ έχασε τον έλεγχο της μπάλας και η κορυφαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ έγινε στο 53' με τον Πέλκα και πάλι την προσπάθεια του οποίου απέκρουσε ο γκολκίπερ Γκρέϊφ.

Ο ΠΑΟΚ σαφώς ορμητικότερος στην επανάληψη μπήκε με πολύ επιθετικό πνεύμα και ήδη στο πρώτο τέταρτο πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Γκρέιφ. Ομως δεν κατάφερνε να την παραβιάσει. Ετσι από το 66' συνέχισε με δυο φορ περιοχής αφού την θέση του Πέλκα πήρε ο Πολωνός Σφιντέρσκι που έγινε παρτενέρ του απομονωμένου Ακπομ..

Ως την λήξη ο ΠΑΟΚ είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία αλλά και αφλογιστία και οι αλλαγές του Φερέιρα δεν έδωσαν στην ομάδα του αυτό που έλειπε. Η Σλόβαν με προσεκτική τακτική στην άμυνα απέφευγε τις δυσκολίες και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων "έκλεψε" τη νίκη σε μια στιγμή ομαδικής αδυναμίας και αδράνειας της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ ο οποίος πλήρωσε ακριβά τον αγωνιστικό του εφησυχασμό. Ωστόσο έχει τα περιθώρια σε μια εβδομάδα να επανορθώσει.

Σλόβαν: Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπενά, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λούμπισιτς, Ντε Καμπς (76' Νόνο), Χόλμαν, Τσάβριτς (54΄ Ραταό), Μόχα Ραρσάλα (87' Ερικ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (76΄ Ντούγκλας Αουγκούστο) , Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80' Στοχ), Πέλκας (66' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ