ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Σήμερα ο καθοριστικός αγώνας της Εθνικής - Πότε και πού θα μεταδοθεί

Μουντομπάσκετ 2019: Σήμερα ο καθοριστικός αγώνας της Εθνικής - Πότε και πού θα μεταδοθεί
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FAZRY ISMAIL

Μετά την ήττα από την Βραζιλία με 79-78, η νίκη για την Ελλάδα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία είναι μονόδρομος.

 

Η «γαλανόλευκη» δεν έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει για να βρεθεί στη Β’ φάση, μαζί με τη Βραζιλία και τη νικήτρια της αναμέτρησης Τουρκία – Τσεχία.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου στην επόμενη φάση θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα δύο νίκες έτσι ώστε να βρεθεί στην οκτάδα και να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.

Σε κάθε περίπτωση, αν η εθνική ομάδα δεν θέλει να αποχαιρετήσει νωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και την Κίνα, θα πρέπει να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΕΡΤ Sports.

Η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, το κλίμα είναι ενωτικό και οι διεθνείς μας είναι έτοιμοι για έναν πρόωρο «τελικό». Διαιτητές της αναμέτρησης που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου μας στην επόμενη φάση θα είναι ο Πορτορικανός Ρομπέρτο Βάσκεζ, ο Αργεντίνος Λέαντρο Λεζκάνο και ο Κορεάτης, Ιντάε Χουάνγκ.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική θα περάσει στο 12ο όμιλο εφόσον νικήσει τη Νέα Ζηλανδία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, ένας πρόωρος τελικός. Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε αβαντάζ, τώρα κοιτάμε μπροστά να κερδίσουμε το παιχνίδι, να πάμε στην επόμενη φάση και να οργανωθούμε. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, όλοι είναι αποφασισμένοι, καταλαβαίνουμε τα λάθη που έγιναν, αναλύσαμε πολλά πράγματα, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Κάναμε μεγάλη κουβέντα σε πράγματα που έχουν χτίσει την ομάδα, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και ο καθένας κατάλαβε πώς πρέπει να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας σχολίασε την Τετάρτη πως «Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε πρώτα από όλα τη Νέα Ζηλανδία και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Συζητήσαμε μαζί, ξέρουμε τι κάναμε λάθος. Αύριο είναι ένα διαφορετικό ματς. Είναι μία τρελή ομάδα, που σουτάρει ασύστολα. Από εμάς εξαρτάται, όπως εξαρτιόταν από χθες. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Η άμυνα είναι σημαντική για ‘μας, αφού από εκεί προέρχεται και το επιθετικό μας παιχνίδι. Αρχής γενομένης από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας».

Η Ελλάδα, λοιπόν, καλείται να πάρει τη μία από τις δυο «ανοιχτές» θέσεις στους «16» του Μουντομπάσκετ. Οι 14 από τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στη Β' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας είναι γνωστές άλλωστε, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση της Α' φάσης. Μόνο στον 5ο και στον 6ο όμιλο δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση ως προς τη 2η θέση.

Ευχή όλων, η «επίσημη αγαπημένη» να κάνει αυτό που πρέπει και να δώσει δύο ακόματελικούς, έτσι ώστε να βρεθεί και στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ