ΣΠΟΡ

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Ώρα… μηδέν για την Εθνική για την πρόκριση στους «16»

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Ώρα… μηδέν για την Εθνική για την πρόκριση στους «16»

Και τώρα… τελικός! Μπορεί να είναι μόλις το τρίτο παιχνίδι για την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ 2019, αλλά, μετά την ήττα από τη Βραζιλία, η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο παίζει σήμερα για την πρόκριση.

Αντίπαλός μας η Νέα Ζηλανδία. Μπορεί να μην αποτελεί δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ, ωστόσο, πρόκειται για παίκτες πολύ σκληρούς και αθλητικούς.

Η Ελλάδα μετά την ήττα από τη Βραζιλία μπήκε σε περιπέτειες καθώς κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό (θα περιοριστεί στις θέσεις 17-32) αν δεν επικρατήσει των Νεοζηλανδών.

Ιδιαίτερη παράδοση με τη χώρα της Ωκεανίας δεν υπάρχει, αφού όλες κι όλες οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές!

Δείτε live τον αγώνα, εδώ

Δείτε τα δεκάλεπτα

  • ΣΚΟΡ 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 28-19
  • ΣΚΟΡ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 51-44
  • ΣΚΟΡ 3ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 71-66
  • ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 103-97

Για να είμαστε ακριβείς, το μοναδικό Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία που έχει γίνει για επίσημη διοργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από 11 χρόνια πριν.

Ήταν η αναμέτρηση που έγινε στις 18 Ιουλίου 2008 στο ΟΑΚΑ, για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η Ελλάδα τότε είχε νικήσει εύκολα 75-48 τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολούθησαν το φιλικό του 2012 στη Βραζιλία, όπου η Ελλάδα νίκησε 99-69, αλλά και αυτό του 2014 στο Κάουνας, όπου και πάλι η «γαλανόλευκη» επικράτησε άνετα 95-65.

Κοινός… παρανομαστής των τριών αυτών αγώνων με το σημερινό (05/09, 15:00), δεύτερο επίσημο στην ιστορία, Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, δυο Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν και στα προηγούμενα!

Ο λόγος για τους Γιάννη Μπουρούση και Γιώργο Πρίντεζη, που έπαιξαν, και σκόραραν, και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που αναφέραμε.

Από πλευράς Νέας Ζηλανδίας, «γεύση» από Ελλάδα έχει μόνο ο Κόρεϊ Ουέμπστερ που έχει παίξει στο παρελθόν στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ