ΣΠΟΡ

Μοντομπάσκετ 2019: ΗΠΑ και Τσεχία οι επόμενοι αντίπαλοι της Εθνικής

Μοντομπάσκετ 2019: ΗΠΑ και Τσεχία οι επόμενοι αντίπαλοι της Εθνικής
INTIME

Η Ελλάδα αποδείχθηκε πολύ… σκληρή για να πεθάνει και να αφήσει… στείρες τις ελπίδες για διάκριση στοΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019. Η «γαλανόλευκη» κατάφερε στο πιο κομβικό, μέχρι το επόμενο, παιχνίδι της στη διοργάνωση να επικρατήσει 101-97 της Νέας Ζηλανδίας και να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του τουρνουά.

Εκεί, βέβαια, το έργο της δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ελλάδα για να είναι απόλυτα σίγουρη πως θα προκριθεί στους «8», θα πρέπει να κερδίσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Τσεχία. Υπάρχουν δυο σενάρια όπου η Ελλάδα ακόμα και με δυο νίκες θα κινδυνεύει να μείνει εκτός ενώ για να περάσει η Ελλάδα με μια νίκη, χρειάζεται ουσιαστικά είτε δυο νίκες είτε δυο ήττες της Βραζιλίας έτσι ώστε να παιχτούν και πάλι τα πάντα στη διαφορά των πόντων.

Τα σενάρια που προκύπτουν συνολικά είναι εννέα, ωστόσο, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τα πρώτα παιχνίδια του νέου γκρουπ που σχηματίστηκε, για να γνωρίζουμε και προς τα που θα γείρει η… πλάστιγγα της πρόκρισης στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει ακόμα «ζωντανές» τις ελπίδες της για διάκριση. Ναι μεν μια νίκη επί των ΗΠΑ φαντάζει… βουνό, όμως, στο παρελθόν η «γαλανόλευκη» το έχει κάνει και κόντρα σε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτή που παρουσιάζουν τώρα οι Αμερικανοί, ενώ και η Τσεχία παρά την εκπληκτική της παρουσία, δεν μπορεί να θεωρηθεί ομάδα ικανή να τρομάξει την «επίσημη» αγαπημένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ