ΣΠΟΡ

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο η εθνική με το βλέμμα στο Ρίο

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο η εθνική με το βλέμμα στο Ρίο
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/Koca Sulejmanovic

Η εκπληκτική νέα γενιά του πόλο σηκώνει και πάλι ψηλά την Ελληνική σημαία με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού του Βελιγραδίου.

Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης (20.15) το μεγάλο φαβορί για τον τελικό να είναι η Dream Team της πισίνας, η Σερβία, αλλά οι μαχητές του Θοδωρή Βλάχου δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ακόμη και με 12 χιλιάδες Σέρβους να φωνάζουν στην πισίνα και την παραδοσιακή «διαιτητική εύνοια» στον γηπεδούχο και ταυτόχρονα ισχυρό, δικαιούνται να πιστεύουν.

Πέρασαν 17 χρόνια από την τελευταία φορά που η εθνική πόλο βρέθηκε σε 4άδα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην Φλωρεντία χάναμε στον μικρό τελικό από την οικοδέσποινα Ιταλία 7-6 και οι περισσότεροι από τους σημερινούς διεθνείς έκαναν τις πρώτες απλωτές στην πισίνα.

Αυτή η τρομερή γενιά όμως του πόλο δεν ζει με τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος. Έχει μάθει από τα λάθη και είναι μια γροθιά, μια οικογένεια, που βλέπει πιο μακριά: το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ρίο.

Οι περισσότεροι έρχονται από τις μικρές εθνικές. Τα «παιδιά» του Σάντρο Καμπάνια, που μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ το 2005, θα επιχειρήσει την σταδιακή ανανέωση στην εθνική, οργανώνοντας τα κλιμάκια των μικρών εθνικών, από όπου τελικά βγαίνουν τα παιδιά. Θα είναι σίγουρα και αυτός περήφανος βλέποντας τους από την κερκίδα, με την Ιταλία εκτός.

Η ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ουγγαρία ήταν ουσιαστικά αυτή, που μας χάλασε λίγο τον προγραμματισμό. Μπορούσαμε την πρώτη θέση στον όμιλο και να αποφύγουμε τους πανίσχυρους Σέρβους μέχρι τον τελικό. Και αφού το plan A δεν προέκυψε, προχωρήσαμε στο plan B 3η θέση ώστε ο δρόμος για το μετάλλιο να είναι ανοικτός.

Δημοσιεύτηκε από LEN στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016


Και οι δύο νίκες μας με την Ρουμανία (15-9) και την Ισπανία (6-2) μας δικαιώνει. Η Ελλάδα είναι και πάλι στα μετάλλια. Όπως το καλοκαίρι στο Καζάν ανεβήκαμε στο βάθρο του Παγκόσμιου νικώντας στα πέναλτυ την Ιταλία.

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την χθεσινή μας νίκη επί της Σερβίας στα πέναλτι στο τ...

Δημοσιεύτηκε από Konstantinos Flegas στις Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015


Τα πέναλτυ που μας έδωσαν τη νίκη σε φιλικό το καλοκαίρι επί της Σερβίας. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε.

Και το πιο σημαντικό. Αυτή ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα ναι έτοιμη για την μεγαλύτερη διάκριση της: 10οι στην σειρά Ολυμπιακοί Αγώνες, 16η συμμετοχή συνολικά και αυτή η ομάδα μπορεί να ξεπεράσει την 4η θέση των ΟΑ του 2004 και τα παιδιά να φορέσουν ένα ακόμη μετάλλιο στο στήθος τους στο Ρίο. Αυτοί είναι οι «μάγκες της πισίνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ