ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Δώνη μετά τη συνάντηση «κορυφής»

Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Δώνη μετά τη συνάντηση «κορυφής»
Intime.gr

Τεχνικός του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να είναι ο Γιώργος Δώνης μετά τη σύσκεψη «κορυφής» που υπήρχε στην ομάδα μια ημέρα από την βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. 

Παρότι ο Έλληνας τεχνικός είχε δηλώσει μετά το ματς ότι υπάρχουν σκέψεις για παραίτηση τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Δώνης μετά τη συνάντηση που είχε με Νταμπίζα και Αλαφούζο αποφάσισαν να προχωρήσουν τη συνεργασία τους.

Στη δίωρη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Γιάννη Αλαφούζου η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο των «πρασίνων» και στις ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας άκουσε τις απόψεις των Δώνη-Νταμπίζα για την εικόνα της ομάδας και δέχτηκε την εισήγηση του τεχνικού διευθυντή για να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση του 50χρονου προπονητή.

Ο Δώνης πήρε τελικά «ψήφο εμπιστοσύνης» κι από τη στιγμή που έγινε αυτό αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή και όλοι θα περιμένουν αλλαγή σε αποτελέσματα και στην απόδοση της ομάδας. Το «αιώνιο» ντέρμπι που ακολουθεί με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό θα κρίνει πολλά, καθώς είναι προφανές ότι ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να δεχτεί και νέο στραβοπάτημα.

Στήριξαν Δώνη οι παίκτες και πήραν την ευθύνη

Τις ευθύνες για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ανέλαβαν πλήρως οι παίκτες, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Νταμπίζα.

Ο τελευταίος μίλησε σε πολύ «σκληρή γλώσσα» στους ποδοσφαιριστές μετά τη βαριά ήττα από τον Άρη και τους έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους ενόψει της συνέχειας της σεζόν και του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Από τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση Νταμπίζα-παικτών, οι «πράσινοι» ανέλαβαν πλήρως την ευθύνη για το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, ενώ παράλληλα εκδήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους προς τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη.

«Εμπιστοσύνη σε Δώνη και Νταμπίζα, να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση οι παίκτες»

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ, στην οποία έγινε ξεκάθαρο πως από την πλευρά της διοίκησης υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος με τα λεγόμενα του Νίκου Νταμπίζα προς τους ποδοσφαιριστές το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κορωπί, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι παίκτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να παρουσιάσουν τις πραγματικές τους ικανότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο μεγαλομετοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος με τον τεχνικό διευθυντή μας, Νίκο Νταμπίζα και τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη κρίθηκε ότι η μέχρι στιγμής αγωνιστική παρουσία και τα αποτελέσματα της ομάδας αναμφισβήτητα προβληματίζουν όλους στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης και κρίνεται επιβεβλημένη από όλους τους φορείς του Παναθηναϊκού (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, κόσμος) η άμεση βελτίωση.

Παράλληλα, η διοίκηση στηρίζει το πλάνο που εκπονήθηκε πριν την έναρξη της περσινής σεζόν και περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας. Είναι πια άμεση ανάγκη και οι ποδοσφαιριστές μας, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, να παρουσιάσουν τις πραγματικές ικανότητες τους. Πλέον η προσοχή όλων επικεντρώνεται απόλυτα στον προσεχή αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, απ’ όπου και περιμένουμε να δούμε την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ