ΣΠΟΡ

Πέθανε πρώην άσος της Ρέιντζερς

Πέθανε πρώην άσος της Ρέιντζερς
pIX

Πάλεψε σκληρά με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση που τον ταλαιπωρούσε, ωστόσο ο πρώην άσος της Ρέιντζερς Φερνάντο Ρίκσεν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών.

«Το σώμα δεν δουλεύει πια και το μυαλό σου λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Σταδιακά χάνεις την ομιλία σου, μετά τα πόδια σου αρχίζουν να τρέμουν και στο τέλος δεν μπορείς να τα αισθανθείς και πέφτεις, εξ’ ου και τα σημάδια που έχω. Το μυαλό σου, ωστόσο, μπορεί και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Το πιο δύσκολο για εμένα είναι ότι έχασα την ανεξαρτησία μου και τώρα ζητώ βοήθεια. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για εμένα. Μέχρι και τώρα έχω ελπίδα ότι ίσως να είμαι ο πρώτος που θα νικήσει τη νόσο, όμως ταυτόχρονα είμαι και ρεαλιστής. Ξέρω ότι ο χρόνος μου τελειώνει. Το μόνο που έχω να κάνω είναι συνεχίσω να μάχομαι, αν και κάποιες φορές μου είναι αδύνατο», έλεγε ο ίδιος στα μέσα Ιουνίου.

Ο Ρίσκεν είχε φορέσει 12 φορές την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ είχε κατακτήσει το Europa League με την Ζενίτ.

Ποιος ήταν ο Φερνάντο Ρίκσεν

Ο Φερνάντο Ρίκσεν γεννήθηκε στις 27/7 του 1976 στο Λίμπουργκ της Ολλανδίας και είχε μια λαμπρή καριέρα. Αυτή ξεκίνησε από το 1994, όταν έγινε επαγγελματίας στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Άλκμααρ και το 2000 πήρε μεταγραφή για τη Ρέιντζερς. Το 2006 αγωνίστηκε δανεικός στη Ζενίτ, ενώ το 2010 επέστρεψε στη Φορτούνα Σιτάρντ. Με την εθνική Ολλανδίας αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια.

Στην καριέρα του κατέκτησε επτά τίτλους με τη Ρέιντζερς: τρεις φορές το πρωτάθλημα, 2 το Κύπελλο κι άλλες 2 το League Cup Σκωτίας. Με την Άλκμααρ κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1997-1998 και με τη Ζενίτ πήρε τα πάντα σχεδόν κατακτώντας το ρωσικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το Κύπελλο UEFA και το Super Cup.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ