ΣΠΟΡ

Europa League: Ιστορική νίκη για Ντουντελάνζ

Europa League: Ιστορική νίκη για Ντουντελάνζ
ΑP PHOTO

Η ευρεία νίκη της Βασιλείας (5-0) επί της Κράσνονταρ, το εντυπωσιακό 3-4 της Ντουντελάνζ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί του ΑΠΟΕΛ και τα «διπλά» των φαβορί, Άρσεναλ και Σεβίλης, «σημάδεψαν» το «πρώτο πιάτο» της πρεμιέρας των ομίλων (1-6) του Europa League.

Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο Κονστασντίν Ραντουλέσκου, όπου η Κλούζ αν και βρέθηκε να χάνει από την Λάτσιο, κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να νικήσει με 2-1 τους Ιταλούς, που θεωρούνται το φαβορί του 5ου γκρουπ.

Χωρίς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που έμεινε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης, η Άρσεναλ πέρασε από την Φρανκφούρτη με το 3-0 επί της Αϊντραχτ, ενώ νικηφόρο ήταν και το πέρασμα της Σεβίλης από την έδρα της Καραμπάχ με 3-0, με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Ανατροπή στην ανατροπή στην Κύπρο, με την Ντουντελάνζ να παίρνει μεγάλη νίκη με το εντυπωσιακό 4-3 επί του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Λουξεμβούργου προηγήθηκε 2-0, αλλά στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Κύπρου έφεραν τα πάνω κάτω και προηγήθηκαν με 3-2. Όμως, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά κατάφεραν μέσα σε 10 λεπτά να πετύχουν δύο γκολ και να φύγουν με χαμόγελα από την Λευκωσία, πετυχαίνοντας την «παρθενική» τους νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είκοσι τέσσερα λεπτά χρειάστηκε η Σεβίλη στο δεύτερο μέρος για να βάλει τρία γκολ στην Καραμπάχ και να μπει με το... δεξί στον 1ο όμιλο, με τον Τσιτσαρίτο να «ανοίγει λογαριασμό» 17 ημέρες μετά την ένταξή του στο δυναμικό των Ανδαλουσιάνων.

Με βασικούς τους Ζέκα και Παπαγιαννόπουλο, η Κοπεγχάγη επικράτησε 1-0 της Λουγκάνο, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου παρακολούθησε από τον πάγκο την Αϊντχόφεν να επικρατεί με 3-2 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Φίλιπς Στάντιον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ