ΣΠΟΡ

Εuropa League: Αυστριακό «πάρτι» στο Μπορούσια Παρκ

Εuropa League: Αυστριακό «πάρτι» στο Μπορούσια Παρκ
AP

Η «πρωτάρα» σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Βόλφσμπεργκ, έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Τη σεζόν 2015/2016 η αυστριακή ομάδα είχε συμμετάσχει στους προκριματικούς της ίδιας διοργάνωσης, αλλά είχε αποκλειστεί από την Ντόρτμουντ με 2 ήττες (0-1, 0-5), ωστόσο, στην «παρθενική» της συμμετοχή σε φάση ομίλων κατάφερε να περάσει με το επιβλητικό 4-0 από την έδρα της κατόχου δύο ευρωπαϊκών Kυπέλλων, Γκλάντμπαχ.

Έκπληξη σημειώθηκε και στην πόλη Ράζγκραντ της Βουλγαρίας, όπου η Λουντογκόρετς διέλυσε με 5-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε προηγηθεί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, όμως, «απάντησαν» με 5 γκολ στο δεύτερο μέρος απέναντι στο «φάντασμα» των Ρώσων.

Η Άλκμααρ των 10 παικτών από το 27΄ (αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σβένσον) κατάφερε να μείνει «όρθια» στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν (2-2), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κάμψει την αντίσταση της Αστάνα στο Ολντ Τράφορντ (1-0).

Την πρώτη της νίκη σε ομίλους του Europa League πήρε η Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-2 επί της Μπεσίκτας, χάρις στα γκολ των Λιούμπισιτς και Μόχα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Συνολικά, στα 24 ματς των 12 ομίλων του Europa League μπήκαν 75 γκολ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ