ΣΠΟΡ

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Για πάντα στις καρδιές μας

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Για πάντα στις καρδιές μας

Το 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι γεγονός καθώς ο Παναθηναϊκός τιμά τη μνήμη του Πατριάρχη της οικογένειας του Συλλόγου με τον τρόπο που αρμόζει για όλα αυτά που έχει προσφέρει ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η οικογένεια του επί δεκαετίες στον Παναθηναϊκό.

Οι κορυφαίες ομάδες έρχονται στο ΟΑΚΑ προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν εκ των μεγαλύτερων παραγόντων στην ιστορία του Ευρωπαϊκού αθλητισμού και να συμμετάσχουν παράλληλα στο δυνατότερο τουρνουά της γηραιάς ηπείρου. Και όλα αυτά τη στιγμή που το λάβαρο του Θανάση Γιαννακόπουλου θα υψωθεί και θα πάρει θέση δίπλα σε αυτό του Παύλου και πλάι στους δεκάδες τίτλους που έχει πανηγυρίσει το «τριφύλλι» στα χρόνια που η οικογένεια Γιαννακόπουλου ηγείται του τμήματος μπάσκετ. Το ΟΑΚΑ θα κατακλυστεί από χιλιάδες φίλους του Συλλόγου που βλέπουν την υπόσχεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να παίρνει σάρκα και οστά, μια υπόσχεση πως το «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα γίνει θεσμός και θα αποτελεί το κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης.

Η παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων του αθλήματος όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Έτορε Μεσίνα με τις ομάδες τη Φενέρ και της Αρμάνι δίνουν μια ξεχωριστή λάμψη, ωστόσο, ο Σιμόν Μιζράχι και η Μακάμπι «φωτίζουν» μια από τις σημαντικότερες περιόδου του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο επί σειρά 50 ετών παράγοντας και πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα τιμηθεί από τον Παναθηναϊκό καθώς στο πρόσωπο του «φωτογραφίζεται» ο τελευταίος εν ζωή μεγάλος παράγοντας του παρελθόντος. Η στενή του σχέση με τους Παύλο, Θανάση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο και η αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη αποτυπώνεται σε δεκάδες στιγμές που έχουν γραφτεί στη χρυσή βίβλο του αθλήματος. Εξάλλου, Παναθηναϊκός και Μακάμπι αποτελούν και θα αποτελούν πάντα τα ιερά τέρατα της Ευρώπης.

Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» συνεχίζει το έργο του

Ο ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα για να βοηθάει του συνανθρώπους τους και ακόμα και τώρα γίνεται μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για δεύτερη συνεχή σεζόν τιμά με τον καλύτερο τρόπο τον εμβληματικό της ηγέτη. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να «πέταξε» ψηλά στον ουρανό όμως είναι πάντα στην καρδιά όλων των φίλων του «τριφυλλιού». Και το δεύτερο διεθνές τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι εδώ για να μας θυμίζει όλα όσα προσέφερε στον Ελληνικό αθλητισμό.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη και παράλληλα θα βοηθήσουν και αυτοί τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Όλα τα έσοδα των εισιτηρίων θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος». Τα εισιτήρια για την κάθε ημέρα του τουρνουά τιμώνται προς 5 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει και τους δύο αγώνες), ενώ τα παιδιά έως 5 ετών θα μπαίνουν στο γήπεδο δωρεάν.

Παράλληλα με τα εισιτήρια για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» συνεχίζεται και η διάθεση των καρτών διαρκείας 2019-2020 από τα κάτωθι σημεία:

*Τα εκδοτήρια του Γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στη θύρα 10, Τηλ. Επικοινωνίας: 210 – 64 400 10, Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-18:00.

*Ηλεκτρονικά στο paobc.gr & viva.gr

* Σήμερα θα λειτουργούν από τις 13.30 μέχρι τις 19.30 και την Κυριακή 22/9 από τις 12.30 μέχρι τις 18.30 και τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Τα σημεία των εκδοτηρίων είναι στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στο Parking 5.

*Σημεία πώλησης της VIVA

*Τηλεφωνικά 11876

Πρόβα τζενεράλε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Επίσης, οι αγώνες του θα αποτελέσουν και μια πρόβα τζενεράλε πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις τους εν όψει της νέας σεζόν. Άλλωστε, σε αυτά τα ματς θα είναι κι η πρώτη φορά που ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, μετά και την ενσωμάτωση των Νικ Καλάθη και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει (8μ.μ. – Cosmotesport4) την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στον πρώτο ημιτελικό η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει (4:45μ.μ. – Cosmotesport4) την Αρμάνι Μιλάνο.

Διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, θα υπάρξουν και πολλές ακόμη ενέργειες που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του διημέρου, με αποκορύφωμα φυσικά τα αποκαλυπτήρια του λαβάρου του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου, το οποίο θα κοσμεί για πάντα την οροφή του ΟΑΚΑ. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιτελικού του τουρνουά. Επίσης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι ξέρει να αναγνωρίζει και να τιμά ανθρώπους και αξίες που έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη «σφραγίδα» τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε αυτό το πλαίσιο, στο ημίχρονο του ημιτελικού με την Μακάμπ Τελ Αβίβ, οι «πράσινοι» θα βραβεύσουν τον πρόεδρο της «ομάδας του λαού», Σιμόν Μιζράχι για τα 50 χρόνια προσφοράς του στο άθλημα.

«Πρεμιέρα» για φανέλα και… Jumbotron

Στο πλαίσιο του 2ου «Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος» θα κάνει «πρεμιέρα» η νέα εντυπωσιακή φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ενώ θα πραγματοποιηθεί κι η επίσημη παρουσίασή της σε συνεργασία με την Adidas. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του υπερσύγχρονου Jumbotron, το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί στην οροφή του ΟΑΚΑ. Επιπλέον, θα γίνει κι η απονομή του τροπαίου του 2ου Μίνι Τουρνουά Ακαδημιών «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη νικήτρια ομάδα. Πέραν των παραπάνω ενεργειών ο Παναθηναϊκός επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις στους φιλάθλους της, τόσο σήμερα, όσο και αύριο.

Πηγή: Onsports

ΔΗΜΟΦΙΛΗ