ΣΠΟΡ

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: «Παράδοση που θα κρατήσει για δεκαετίες»

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: «Παράδοση που θα κρατήσει για δεκαετίες»

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός αλλά και άνθρωποι από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, την επιχειρηματική και πολιτική ζωή του τόπου έδωσαν το «παρών» και στο Gala Dinner του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στο 2ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο πλέον γίνεται θεσμός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο Gala Dinner που διοργανώθηκε εκεί, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με όλη την οικογένειά του και την κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου παρούσα, υποδέχθηκε τους πάντες προσωπικά.

Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» περίμενε τις ομάδες που έδωσαν σύσσωμες το «παρών» αλλά και όλους τους επίσημους προσκεκλημένους στην είσοδο του Gala Dinner, χαιρετώντας τους πάντες προσωπικά και καλωσορίζοντάς τους στην ξεχωριστή βραδιά. Από τις πλέον ιδιαίτερες στιγμές ήταν η άφιξη του Σιμόν Μιζράχι, μαζί με τον εγγονό του που σύστησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κι εκείνος του ανέφερε πως ο παππούς του είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα όχι μόνο στην ιστορία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά ολόκληρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, το «παρών» έδωσαν προσωπικότητες όπως ο executive director της FIBA, Καμίλ Νόβακ, ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας, Μπόστιαν Νάχμπαρ αλλά και αρκετά ακόμα πρόσωπα από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εκπροσώπηση είχε ο επιχειρηματικός, αλλά και ο πολιτικός κόσμος της χώρας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να φτάνει στο gala μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί ήταν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όταν όλοι οι καλεσμένοι πήραν τις θέσεις τους, σε οθόνες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του Gala, προβλήθηκε μέρος από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά κι ένα βίντεο αφιερωμένο στον κορυφαίο παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Το χειροκρότημα όλων για τον πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και φυσικά του «τριφυλλιού» και του ελληνικού μπάσκετ, ήταν καθολικό και ένθερμο, φορτίζοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα για έναν σύντομο λόγο προς τους παραβρισκόμενους.

«Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ, το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι για να περνάμε καλά κι όλοι θέλουμε να νικάμε, αλλά κάποιες βραδιές όπως η αποψινή δείχνουν ότι είναι κάτι παραπάνω! Υπάρχει ένα ελληνικό ρητό που λέει ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε. Το να βλέπω εδώ απόψε, αυτόν τον χώρο γεμάτο από φίλους του Παύλου και του Θανάση, θα πει ότι όχι μόνο δεν έχουν ξεχαστεί αλλά κι ότι η παράδοση τους δεν θα κρατήσει απλά για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ομιλία του, η οποία άνοιξε τη βραδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μεριμνήσει έτσι ώστε όλοι οι καλεσμένοι κατά την αποχώρησή τους από τον χώρο να πάρουν και ένα αναμνηστικό σχετικό με το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και με τη συμμετοχή τους σε αυτό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ