ΣΠΟΡ

FIFA Best: Κορυφαίος του κόσμου ο Λιονέλ Μέσι!

FIFA Best: Κορυφαίος του κόσμου ο Λιονέλ Μέσι!
AP Photo / Antonio Calanni

Ο Λιονέλ Μέσι έλαβε το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2019 επικρατώντας στη σχετική ψηφοφορία των Βιρτζίλ Φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντo

Όπως και στα βραβεία της UEFA τον τίτλο διεκδίκησε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μαζί με τους Βιρτζίλ Φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν νικητής ο Ολλανδός αμυντικός και κάτοχος του Champions League με την Λίβερπουλ αλλά ο Λιονέλ Μέσι.

Ο επιθετικός των μπλαουγκράνα μέσα στο 2019 κέρδισε τη La Liga και έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League με την Μπαρτσελόνα. Με το βραβείο αυτό, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 2013 που πήρε το βραβείο χωρίς να έχει κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την ίδια χρονιά.

Ο πρωταθλητής Ιταλίας με την Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο, έλαμψε διά της απουσίας του από το γκαλά που έγινε στην Σκάλα του Μιλάνου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μου έδωσαν αυτό το βραβείο. Τα ατομικά βραβεία έρχονται δεύτερα για μένα, το βραβείο πρέπει να είναι συλλογικό. Αυτή είναι μία ξεχωριστή βραδιά για μένα επειδη βλέπω εδώ τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου, επειδή είναι η πρώτη φορά που είναι εδώ με μένα και συμμετέχουν σε μία τέτοια βραδιά.

Τις άλλες φορές ήταν πολύ μικρά τα παιδιά μου. Θα ήθελαν λοιπόν να γιορτάσω αυτή την εκπληκτική στιγμή μαζί τους. Είναι μία μοναδική και ανεκτίμητη στιγμή. Είναι όλοι ερωτευμένοι με το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που σας έχω όλους εδώ», δήλωσε περιχαρής ο νικητής.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν αρχηγοί και προπονητές εθνικών ομάδων καθώς και δημοσιογράφοι ενώ ο Μέσι κατέκτησε το βραβείο συγκεντρώνοντας 46 πόντους έναντι 38 του Φαν Ντάικ και 36 του Ρονάλντο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σαλάχ (26 πόντοι), Μανέ (23 πόντοι), Εμπαπέ (17 πόντοι), Ντε Γιονγκ (16 πόντοι), Αζάρ (16 πόντοι), Ντε Λιχτ (9 πόντοι) και Κέιν (5 πόντοι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ