ΣΠΟΡ

Basket League: Πρεμιέρα με ντέρμπι

Basket League: Πρεμιέρα με ντέρμπι
Intime.gr

Δύο αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει η πρεμιέρα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο νταμπλούχος Ελλάδας 2019, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, είναι τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι με την Κυπελλούχο Ελλάδας 2018 ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο στις 19:00.

Στον μοναδικό αγώνα της Κυριακής, ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στις 17:45, με τις δύο ομάδες να είναι και φέτος αποδυναμωμένες εν συγκρίσει με τα χρόνια της... δόξας τους.

Τέσσερις αγώνες αρχίζουν στις 15:45 το Σάββατο (28/9): Στην επάνοδό του στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από πολλές δεκαετίες ο Ιωνικός Νικαίας φιλοξενεί στο Φάληρο και στο «Σοφία Μπεφόν» το Λαύριο. Το Περιστέρι θα υποδεχτεί μία άλλη ομάδα που επέστρεψε στην Α1, τον Ηρακλή, στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι νησιώτες από Λήμνο και Κρήτη θα... λύσουν τις διαφορές τους στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς», όπου ο Ήφαιστος αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο. Ο Κολοσσός υποδέχεται τον Πανιώνιο, όχι πλέον στο Βενετόκλειο, αλλά στη νέα έδρα του το κλειστό Καλλιθέας Ρόδου.

Τέλος, στις 17:45, η Λάρισα θα προσπαθήσει να κάνει μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της στην Α1 απέναντι σε μία ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό σε μικρό χρονικό διάστημα στα «μεγάλα σαλόνια», τον Προμηθέα Πατρών.

Οι περισσότερες ομάδες είχαν λίγο χρόνο να προετοιμαστούν παρουσία όλων των παικτών τους, καθώς πολλοί διεθνείς είχαν υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και εύλογα θα μπουν... μουδιασμένα στη «μάχη» των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παίρνει θέση στο τζάμπολ ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή, την ώρα που η απουσία του Ολυμπιακού αδιαμφισβήτητα μειώνει το ενδιαφέρον ως προς τον ανταγωνισμό για την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ