ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: «Καθάρισε» στο β΄ ημίχρονο

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: «Καθάρισε» στο β΄ ημίχρονο
INTIME SPORTS

Επιθετικός και πιεστικός ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμία, παίρνοντας τη νίκη με 2-0. 

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα καρέ των Φθιωτών, ωστόσο στο 61’ ο Σουντανί κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη και ο Ελ Αραμπί έγραψε στο 70’ το 2-0. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Champions League και το προσεχές ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός, υποχρεώνοντας τη Λαμία να προσέχει τα νώτα της. Εκφραστές των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση ήταν ο Σουντανί, ο οποίος πάτησε αρκετές φορές στην περιοχή των Φθιωτών, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη. Ο εορτάζων Βαλμπουενά δημιουργούσε φάσεις, βγάζοντας μπαλιές για τους Σουντανί και Ελ Αραμπί, που γίνονταν απειλητικοί. Η Λαμία απείλησε μόλις μια φορά στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Μπεχαράνο να μην ανησυχεί τον Σα.

Αν και ο Ολυμπιακός πατούσε περιοχή με σχετική ευκολία, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το γκολ και τη Λαμία να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Μετά από αρκετές ευκαιρίες, ο Σουντανί κατάφερε στο 61’ να πετύχει το 1-0. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στο 70’ από σέντρα του Σουντανί, ο Ελ Αραμπί έγραψε το 2-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το δεύτερο γκολ, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, αλλά να σκέφτεται και τον Ερυθρό Αστέρα.

Παρόλα αυτά, οι Ελ Αραμπί και Σουντανί συνέχισαν να πιέζουν για ένα ακόμα γκολ, ενώ «ορεξάτος» ήταν στο ντεμπούτο του και ο Λοβέρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μπα, Σεμέδο (88’ Παπαδόπουλος Α.), Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Σουντανί, Βαλμπουενά (62’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Βύντρα, Βάντερσον, Σκόνδρας, Σάλιακας (60’ Τουράμ), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ