ΣΠΟΡ

Τα ματς της Λίβερπουλ έχουν την μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη στην Αγγλία

Τα ματς της Λίβερπουλ έχουν την μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη στην Αγγλία
Reuters / Carl Recine Livepic

Στην δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Premier League με την Λίβερπουλ να κατέχει τα πρωτεία στις μεταδόσεις.

Μετά το Champions League, το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δικαιώματα στον πλανήτη. Η τριετία 2016-2019 θα πωληθεί στο εξωτερικό αντί 3,9 εκατομμυρίων €. Ποσό που ξεπερνά εκείνο που δίδεται συνολικά για τις λίγκες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Και στο Νησί το ποσό που δίνουν τα κανάλια για την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων είναι εξωπραγματικό. SkySports και BT Sports έχουν συμφωνήσει αντί 6,7 εκατομμυρίων € (!). Επομένως έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς έχουν κινηθεί τα Αγγλικά κανάλια στην σεζόν και τον προγραμματισμό τους μέχρι τις 31 Μαρτίου (καθώς το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και οι μεταδόσεις θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση της βαθμολογίας).

27 αγώνες της Λίβερπουλ (το 69% συνολικά των αναμετρήσεων της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) έχουν προγραμματιστεί να μεταδοθούν φέρνοντας τους «κόκκινους» στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ακολουθεί η Άρσεναλ με 25 ματς (επίσης ποσοστό 69%), και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι με 22. Την 5άδα κλείνει η Μάντσεστερ Σίτυ με 21 αγώνες της (55%).

Ο αυταρχισμός της Τηλεόρασης

Όπως είναι λογικό (λόγω των χρημάτων που δίνουν τα κανάλια) οι τηλεοπτικές ανάγκες διαμορφώνουν και το πρόγραμμα των αγώνων της Premier League. Ακόμη και την μετάθεσή τους τελευταία στιγμή, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των φιλάθλων, που πάνε στο γήπεδο.

Τελευταίο κρούσμα η αλλαγή ώρας του αγώνα της Άρσεναλ με την Λέστερ από τις 17.00 στις 14.30 του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την τέλεση του. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Ειδικά για τους φιλοξενούμενους ανατρέπεται όλος ο σχεδιασμό τους (εισιτήρια τρένων κλπ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ