ΣΠΟΡ

Η εθνική ομάδα γυναικών κατέκτησε την 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο

Η εθνική ομάδα γυναικών κατέκτησε την 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο
Reuters / Koca Sulejmanovic

Την καλύτερη παρουσία της των τελευταίων 4 χρόνων έκανε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, νικώντας στο ματς για την 5η-6η θέση την Ρωσία στα πέναλτυ, ενώ οι Άνδρες ετοιμάζονται για την μάχη του χάλκινου μεταλλίου με την Ουγγαρία.

Με αντεπίθεση διαρκείας η εθνική Γυναικών γύρισε το ματς στο β ημίχρονο, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 γκολ και πήγε το ματς στα πέναλτυ με το τελικό 9-9 (2-3, 3-4, 2-2 και 2-0 / 3 γκολ η Ρουμπέση, από 2 Αβραμίδου και Πλευρίτου και από 1 Τσουκαλά και Μανωλιουδάκη). Εκεί η εθνική μας έσπασε την «κατάρα» των 3 τελευταίων διοργανώσεων (Παγκόσμιο 2013, Ευρωπαϊκό 2014 και Παγκόσμιο 2015) όταν χάναμε την 5η θέση στα πέναλτυ (!). Αυτή την φορά τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά ήταν πιο ψύχραιμες από τις Ρωσίδες και κέρδισαν με 4-3 (συνολικό σκορ 13-12) εξασφαλίζοντας και την απ ευθείας πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2012, είναι η καλύτερη παρουσία της εθνικής. Παρότι δεν ανέβηκε στο βάθρο, εντούτοις κατάφερε να εξασφαλίσει (μετά τη νίκη επί της Γαλλίας με 12-6 και την πρόκριση στην 6άδα) και την συμμετοχή της στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Η Ολλανδία θα φιλοξενήσει τους αγώνες από τις 21 έως τις 28 Μαρτίου με 3 ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για το Ρίο.

Ώρα μεταλλίου για τους Άνδρες

Η μεγάλη ώρα για την εθνική Ανδρών είναι το Σάββατο στις 17.15. Κόντρα στην Ουγγαρία η εθνική μας έχει την ευκαιρία για την καλύτερη θέση της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το 1999 (4η θέση). Στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου αναδειχθήκαμε ισόπαλοι 8-8 με τους Ούγγρους (αλλάζοντας και τον σχεδιασμό μας και ουσιαστικά πέφτοντας πάνω στους Σέρβους στον ημιτελικό).

Εφόσον τα καταφέρει θα είναι το δεύτερο διαδοχικά χάλκινο, μετά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι και οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφαία διάκριση της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης: ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στον τελικό η Σερβία θα παίξει με το Μαυροβούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ