ΣΠΟΡ

Η Εθνική Ανδρών έχασε στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πόλο από την Ουγγαρία

Η Εθνική Ανδρών έχασε στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πόλο από την Ουγγαρία
EUROKINISSI / AP / Andrej Kukic

Δεν μπόρεσε να ανεβεί στο βάθρο η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, χάνοντας από την Ουγγαρία εύκολα με 13-10, τερματίζοντας όπως και το 1999 στην 4η θέση.

Η Εθνική πλήρωσε το κακό ξεκίνημα της στις πρώτες δύο περιόδους, και την άμυνα της, με τους Ούγγρους να εκτελούν τόσο στον παίκτη παραπάνω, όσο και με μακρινά σουτ. Αντίθετα εμείς δεν είχαμε λύση στην καλή άμυνα των Ούγγρων (6/17 τελικές), ενώ και πάλι ο παίκτης παραπάνω (4/7 συνολικά) δεν έδωσε παραγωγή στο σκοράρισμα. Κλείνοντας το ημίχρονο στο -4, δύσκολα οποιαδήποτε ομάδα (σε αυτό το επίπεδο) μπορεί να γυρίσει ματς.

Αυτό συνέβη και με την εθνική μας, με τους Ούγγρους να διαχειρίζονται αυτό το προβάδισμα, παρά την αντεπίθεση στο τέλος, και να παίρνουν το χάλκινο με 13-10. Τα 8λεπτα: 2-4,2-4,1-2 και 5-3. Πρώτος σκόρερ της εθνικής ο Βλαχόπουλος με 4 γκολ, 2 σημείωσαν ο Μουρίκης και ο Αφρουδάκης και από 1 οι Γενηδουνιάς/Φουντούλης.

Η Εθνική πάντως μπορεί να θεωρεί επιτυχημένη την παρουσία της σε αυτό Ευρωπαϊκό, ισοφαρίζοντας την καλύτερη θέση της (4η και το 1999). Μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο το 2015, διατηρείται η ομάδα στην ελίτ της πισίνας και πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί όπου ο μεγάλος στόχος είναι το μετάλλιο, κάτι που διαχρονικά κυνηγά η ομάδα. Αυτή είναι η 16η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και 10η συνεχόμενη από το 1980 και μετά.

Χρυσό για Σερβία και Ουγγαρία

Το χρυσό μετάλλιο στους Άνδρες κατέκτησε η Σερβία σε έναν καταπληκτικό τελικό με το Μαυροβούνιο κερδίζοντας 10-8. Αντίστοιχα στις γυναίκες, ο τίτλος πήγε στην Ουγγαρία, που επιβλήθηκε το Σάββατο 9-7 της Ολλανδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ