ΣΠΟΡ

Η Football League στο πλευρό του Παναγιώτη Ραφαήλ

Η Football League στο πλευρό του Παναγιώτη Ραφαήλ
Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Να στηρίξουν τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ αποφάσισαν οι ομάδες της Football League.

Συγκεκριμένα, ένας ειδικός κουμπαράς θα τοποθετηθεί στα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής, με στόχο να μαζευτούν χρήματα για το ταξίδι στη Βοστώνη, όπου και θα πρέπει να ξεκινήσει την πολυδάπανη θεραπεία του.

panrafahl

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 19/10

  • Καλαμάτα-Ιωνικός (15:00, ΕΡΤ3, Καλαμάτας)

Κυριακή 20/10

  • Ιάλυσος-Νίκη Βόλου (15:00, ΕΡΤ3, «Οικονομίδειο»)
  • Ασπρόπυργος-Αιγάλεω (16:00, Ασπροπύργου)
  • Καβάλα-Βέροια (16:00, «Ανθή Καραγιάννη)
  • Τρίγλια-Τρίκαλα (16:00, Τρίγλιας-Χαλκιδικής)
  • ΟΦ Ιεράπετρα-Διαγόρας (16:00, «Βουζουνεράκειο)
  • Ολυμπιακός Βόλου-Θεσπρωτός (16:00)

Ολόκληρη η ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση των ομάδων:

«Σε ένα σαββατοκύριακο αγάπης, η Football League αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλήνια προσπάθεια για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ Γλωσσιώτης στη Βοστώνη για τη θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας τύπου Ι (SMA I) από την οποία πάσχει.

Με τη σύμφωνη γνώμη και των 14 ΠΑΕ, έξω από κάθε γήπεδο της 4ης αγωνιστικής θα τοποθετηθεί ειδικός κουμπαράς και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της MDA Ελλάς.

Μπορούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια συνδράμοντας στους κουμπαράδες που θα τοποθετηθούν έξω από το Δημοτικό Γήπεδο Ασπροπύργου, το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού Βόλου, το Δημοτικό Στάδιο "Οικονομίδειο" Ρόδου, το Δημοτικό "Ανθή Καραγιάννη" Καβάλας, το Δημοτικό γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής και το Δημοτικό "Βουζουνεράκειο" Ιεράπετρας».

Από την ηλικία των τριών μηνών, ο μικρός διαγνώστηκε με μία βαριά εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και επηρεάζει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής.

Η νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία βρεφικής θνησιμότητας παγκοσμίως. Η καθημερινότητά του Παναγιώτη είναι δύσκολη, αφού ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις γίνονται με δυσκολία. Πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, για τον Παναγιώτη δεν είναι, όπως η στήριξη κεφαλής.

Ο μικρός Παναγιώτης και οι γονείς του δεν το βάζουν κάτω, όμως. Ήδη έχει γίνει θεραπεία με το μοναδικό φάρμακο που διατηρεί την κατάσταση του ασθενή σταθερή, αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

Η αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου είναι η μόνη διέξοδος στον αγώνα που δίνει ο Παναγιώτης. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο από την Αμερική με ένα ταξίδι που θα του αλλάξει τη ζωή ή για την ακρίβεια θα γίνει η αφετηρία για μία νέα - καλύτερη.

Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ. Το συγκεκριμένο φάρμακο προορίζεται για ασθενείς έως 2 χρονών και ο μικρός μαχητής είναι 17 μηνών.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ