ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Η ήττα από τον Ρούμπλεφ μου άλλαξε τη ζωή

Τσιτσιπάς: Η ήττα από τον Ρούμπλεφ μου άλλαξε τη ζωή
AP Photo/Andy Wong

Ως μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας του θεωρεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς την ήττα που γνώρισε από τον Αντρέϊ Ρούμπλεφ στον Α’ γύρο του Αμερικανικού όπεν.

Κι αυτό γιατί, όπως ο ίδιος είπε με δηλώσεις του ενόψει της συμμετοχής του στο τουρνουά της Βασιλείας, η ήττα αυτή τον έκανε να δει όλα τα πράγματα με άλλο μάτι, να αλλάξει ως άνθρωπος και να αλλάξει συμπεριφορές, γεγονός που επέδρασε θετικά και στο αγωνιστικό κομμάτι.

«Πιθανώς είναι το καλύτερο που μου έχει συμβεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τενίστας για το ματς με τον Ρούμπλεφ και πρόσθεσε:

«Μετά από αυτή την ήττα, παρέμεινε στη Νέα Υόρκη για 5-6 ημέρες ακόμη κι έτσι είχα τον χρόνο να σκεφτώ ορισμένα πράγματα, να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που χρειάζομαι. Πήρα την απόφαση να ζήσω τη ζωή μου όπως εγώ θέλω και όχι όπως οι άλλοι ζητάνε από μένα. Υπήρχαν περίοδοι που αμφέβαλα για τον εαυτό μου, πως ένιωθα ότι δεν είχα ενδιαφέρον ως άνθρωπος, τώρα όμως έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να είμαι ο εαυτός μου».

Στη συνέχεια τόνισε: «Πλέον προπονούμαι πιο αποτελεσματικά και γνωρίζω πού ακριβώς πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου. Παλιότερα ήταν σαν να κυνηγούσα πολλά μαζί και έχανα τους στόχους μου. Αυτό ήταν κάτι που με τρέλαινε κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων και είχα κάποια άσχημα ξεσπάσματα. Νομίζω πως έπαιρνα κάποιες καταστάσεις πολύ σοβαρά, πιστεύοντας πως έτσι θα κέρδιζα τίτλους. Πιεζόμουν πολύ, αλλά μερικές φορές πρέπει να απολαμβάνεις και το ότι δεν γίνεται να κερδίζεις κάθε φορά».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι, ενώ είχε πολύ έντονη παρουσία στα social media, αποφάσισε και εκεί να αλλάξει κάποια πράγματα.

«Πλέον δεν είμαι μέσα κάθε μισή ώρα, όπως γινόταν παλαιότερα. Αισθάνομαι και εκεί μεγάλη διαφορά. Το να απομακρυνθώ από τα social media μου δίνει τη δυνατότητα να έχω περισσότερο ποιοτικό χρόνο κι αυτό επίσης είναι από τα καλύτερα που μου έχουν συμβεί».

Και κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα που φέρνω ή με το αν παίζω καλά ή όχι. Είμαι χαρούμενος και νιώθω καλά κι έτσι απολαμβάνω τη ζωή μου κι αυτό επιδρά και στο παιχνίδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ