ΣΠΟΡ

Το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 του μπάσκετ είναι καθοριστικό

Το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Α1 του μπάσκετ είναι καθοριστικό
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το ντέρμπυ των «αιωνίων» θα ήταν έτσι κι αλλιώς καθοριστικό για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 στο μπάσκετ.

Πλέον όμως για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μετά τις διαδοχικές τους ήττες στην Ευρωλίγκα, δεν μετρά μόνο το «πράσινο +4» από τον πρώτο γύρο.

Με κόσμο για τη νίκη και την διαφορά

Το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο για να σπρώξει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εφετινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, μετά τις δύο ήττες του Οκτωβρίου (Κύπελλο και πρωτάθλημα). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει βελτίωση μετά την εμφάνιση στην Λιθουανία και την κατσάδα στους παίκτες του, θέλοντας να καλύψει και το εις βάρος των ερυθρόλευκων 73-69, που θα δώσει λογικά και πλεονέκτημα έδρα στους τελικούς. Νέα πρόσωπα λογικά δεν θα υπάρχουν, παρότι Λοτζέσκι και Παπανικολάου προπονήθηκαν με την ομάδα, αλλά θεωρούνται ανέτοιμοι.

2392149


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Κανονικά ο Καλάθης

Χωρίς απουσίες βασικών θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο, παρότι λίγο έλειψε να χάσει τον Καλάθη, που υπέστη κάκωση στο δάχτυλο στην τελευταία προπόνηση, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά, έστω και με νάρθηκα. Ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τη θλάση του και θα είναι διαθέσιμος, όπως και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ θα απουσιάσει ο Χαραλαμπόπουλος (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Είναι πιθανό φίλοι της ομάδας, όπως συνηθίζουν, να επισκεφτούν την αποστολή λίγο πριν την αναχώρησή της για το γήπεδο για να «ντοπάρουν» ψυχολογικά τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

2392131


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Η παράδοση των ντέρμπυ

Αυτή είναι η 121η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992). 65 είναι οι νίκες του Παναθηναϊκού και 55 του Ολυμπιακού. Στο ΣΕΦ πάντως η παράδοση λέει ότι οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα με 45-16, ενώ σε κανονική περίοδο έχουν να χάσουν εντός από τις 18 Φεβρουαρίου του 2008 (64-82). Έκτοτε δεν έχουν χάσει στην κανονική περίοδο της Basket League στο ΣΕΦ από οποιονδήποτε αντίπαλο, μετρώντας 102 σερί νίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κύριοι Πηλοΐδης, Κορομηλάς και Παπαπέτρου.

Διαβάστε επίσης

Πως προέκυψαν τα παρατσούκλια των δύο «αιωνίων»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ