ΣΠΟΡ

Αδαμάντιος Μαντής: Πώς έγινε το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 21χρονου πολίστα

Αδαμάντιος Μαντής: Πώς έγινε το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 21χρονου πολίστα
Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

 Το θάνατο του 21χρονου τερματοφύλακα του Ναυτικού Όμιλου Χίου, Αδαμάντιου Μαντή, θρηνεί από τα ξημερώματα της Κυριακής το ελληνικό πόλο και ο αθλητισμός.

Ο νεαρός πολίστας έπεσε θύμα τροχαίου τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπως γνωστοποίησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί σου», ο 21χρονος επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του.

Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, τα δύο νεαρά παιδιά άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο και σταμάτησαν το όχημα στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε.

Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη και τότε συνέβη η τραγωδία: Ένα άλλο όχημα έπεσε πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο τροχαίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Αδαμάντιος Μαντής, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μπήκε στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και το πρωί της Κυριακής ο 21χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.



Ο Μαντής στην καριέρα του είχε υπηρετήσει την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων. Ήταν μάλιστα ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που είχε γίνει στο Μπακού, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Μετά από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική ως τώρα νίκη του ΝΟΧ στο πρωτάθλημα, το 9-5 επί του ΠΑΟΚ στις 19/10.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, εξέδωσε ψήφισμα όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ
  3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες
  4. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντος
  5. Να διατεθεί χρηματικό πόσο εις μνήμην του, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  6. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τύπο

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του Μαντή, δηλώνει και η διοίκηση του ΝΟΒ, απέναντι στον οποίο αγωνίστηκε χθες ο ΝΟΧ.

«Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του ταλαντούχου αθλητή υδατοσφαίρισης Αδαμάντιου Μαντή του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα. Μόλις χτες παίζαμε μαζί του στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι ασύλληπτο πώς αλλάζει η πραγματικότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Αδαμάντιου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ