ΣΠΟΡ

Χρυσό μετάλλιο για τον τζουντόκα Αλέξη Ντανατσίδη!

Χρυσό μετάλλιο για τον τζουντόκα Αλέξη Ντανατσίδη!
Φωτογραφία αρχείου GEPA PICTURES/INTIME

Δεκατρία λεπτά και δύο δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Αλέξης Ντανατσίδης για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα -81 κιλά του Παγκοσμίου Όπεν της Ωκεανίας, που διεξήχθη στο Περθ.

Ο Έλληνας τζουντόκα, ο οποίος εφέτος είχε πανηγυρίσει μόλις ένα μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο τον περασμένο Μάρτιο στο Γκραν Πρι του Μαρακές, επί αυστραλιανού εδάφους κατάφερε να ρίξει με Ippon πέντε αντιπάλους και να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας του.

Παράλληλα, το χρυσό μετάλλιο του απέφερε 700 βαθμούς, με τους οποίους κέρδισε σημαντικό έδαφος στην Ολυμπιακή κατάταξη, αφου πλέον βρίσκεται στην 11η θέση (2.160β.).

Η Ολυμπιακή κατάταξη «κλείνει» στα τέλη Μαΐου 2020, κάτι που σημαίνει ότι με σταθερή πορεία το επόμενο εξάμηνο, η παρουσία του Ντανατσίδη στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι σχεδόν δεδομένη.

Ο Ντανατσίδης στον δρόμο για τον τελικό επικράτησε κατά σειρά των Μοράλες (Αργεντινή, τρία shido), Κάφλαν (Αυστραλία, δύο waza-ari), Γκοτονοάγκα (Μολδαβία, Ippon), Ρέτζις (Ιταλία, 3 shido) και Λαπινάγκοφ (Ρωσία, 2 waza-ari το δεύτερο με Osae-komi-waza).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ