ΣΠΟΡ

Αποκλεισμός μέχρι το 2030: Σκληρή «καμπάνα» στον οπαδό που έκανε ρατσιστικά σχόλια για τον Μπαλοτέλι

Αποκλεισμός μέχρι το 2030: Σκληρή «καμπάνα» στον οπαδό που έκανε ρατσιστικά σχόλια για τον Μπαλοτέλι
AP Photo/Claude Paris

Με αποκλεισμό εισόδου στους αγώνες της ομάδας έως το 2030 τιμώρησε η Ελλάς Βερόνα τον οπαδό της που επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο επικεφαλής των «ultras» του ιταλικού συλλόγου, Λούκα Καστελίνι, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι ο στράικερ της Μπρέσια «είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα, αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει κανονικός Ιταλός».

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι η ρατσιστική επίθεση, της οποίας έγινε αποδέκτης ο 29χρονος γιος μεταναστών από την Γκάνα, ήταν «μόνο μέσα στο κεφάλι του», ενώ αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Μπαλοτέλι, χαρακτηρίζοντάς τον «νέγρο».

Μολονότι συνεχίζουν να αρνούνται ότι υπήρξε ρατσιστική επίθεση κατά του Μπαλοτέλι, η οποία να ακούστηκε στις εξέδρες του «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», στη διάρκεια του Κυριακάτικου (3/11) αγώνα πρωταθλήματος της Βερόνα με την Μπρέσια (2-1), οι διοικούντες την Ελλάς έλαβαν μέτρα κατά του οπαδού τους μετά τη συνέντευξή του γνωστοποιώντας σήμερα την τιμωρία του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάς Βερόνα ανακοινώνει ότι απαγορεύει στον κ. Λούκα Καστελίνι την είσοδο στα παιχνίδια της έως τις 30 Ιουνίου 2030. Η ποινή θεωρείται ανάλογη με τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπό το φως των κανόνων που ορίζονται στα άρθρα 6 και 7 του Κώδικα Συμπεριφοράς, καθώς οι σκέψεις και τα σχόλιά του ήταν εντελώς αντίθετα με τις ηθικές αρχές και αξίες αυτού του συλλόγου».

https://www.instagram.com/p/B4as4CUgPzr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ