ΣΠΟΡ

Κορυφώνεται η μάχη του Αυστραλιανού OPEN με τα ημιτελικά

Κορυφώνεται η μάχη του Αυστραλιανού OPEN με τα ημιτελικά
Reuters / Thomas Peter

Ένα βήμα μακριά από τους τελικούς βρίσκεται το πρώτο για το 2016, μεγάλο τουρνουά τέννις στην Αυστραλία

Στους άνδρες η μάχη αναμένεται σκληρή με τους 3 κορυφαίους τεννίστες του κόσμου να είναι στους «4», ενώ στις γυναίκες υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί και νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Σερένα Γουίλιαμς.

Τα «θηρία» και το αουτσάιντερ

Όταν στα ημιτελικά μια διοργάνωσης είναι οι κατά τεκμήριο τρεις καλύτεροι αθλητές, τότε αγγίζεις το ιδανικό. Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, Φέντερερ δίνουν το παρόν και υπόσχονται τέννις υψηλότατου επιπέδου στους φιλάθλους. Όμως και ο τέταρτος της παρέας δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ο Μίλος Ράονιτς μπορεί να βρίσκεται στο νο 14, αλλά στην πορεία του απέκλεισε τον νο 4, Σταν Βαβρίνκα, για να γίνει ο πρώτος Καναδός που φτάνει σε ημιτελικό Aus Open, επομένως δεν τον διαγράφεις εύκολα.

Novak Djokovic


(Πηγή: Twitter / @AustralianOpen)

Τζόκοβιτς (1)-Φέντερερ (3) είναι ίσως ένα από τα all-time classic ζευγάρια των κορτ. Έχουν αναμετρηθεί 44 φορές στην καριέρα τους και έχουν από 22 νίκες έκαστος. Άλλωστε ο καθένας είναι ο μόνος, που έχει κερδίσει τον άλλον και στα 4 Grand Slam. Μετά το 2007 και τους ημιτελικούς του 2008 και του 2011, είναι η 4η αναμέτρηση τους στην Αυστραλία με τον Σέρβο να έχει προβάδισμα 2-1. Ο Νόλε είναι σαφέστατα το φαβορί έχοντας 5 νίκες μέσα στο 2015, αλλά και ο Ελβετός (3 νίκες την περασμένη χρονιά) δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ίσως στην τελευταία του «μεγάλη σεζόν» στην καριέρα του.

Roger Federer


(Πηγή: Twitter / @AustralianOpen)

Το δίδυμο Μάρεϊ (2)-Ράονιτς (14) δεν έχει μεγάλη προϊστορία, όμως και αυτό είναι εξίσου ανταγωνιστικό με βάση τα στοιχεία. Από την πρώτη τους αναμέτρηση στην Βαρκελώνη το 2012 και τη νίκη του Μαυροβούνιου, αλλά μεγαλωμένου στον Καναδά, αθλητή, έχουν από 3 νίκες έκαστος.

Ο Βρεττανός τεννίστας τον κέρδισε πέρυσι στο Masters της Μαδρίτης και σίγουρα δεν θέλει να αιφνιδιαστεί (στον 6ο ημιτελικό του στην Αυστραλία) από τον ενθουσιώδη αντίπαλό του. Ώστε να βρεθεί στον τελικό και να πάρει εκδίκηση (αν προκύψει) για την περυσινή ήττα του με 3-1 από τον Ντζόκοβιτς.

Η Σερένα και οι άλλες

Η Σερένα Γουίλιαμς (1) τρομάζει όλες τις υπόλοιπες. Πάει για τον 7ο τελικό της στην Αυστραλία και δεν έχει χάσει ποτέ ημιτελικό, όταν αγωνίζεται down under.

Serena Williams


(Πηγή: Twitter / @AustralianOpen)

Αφού ξανανίκησε την Σαράποβα (5) σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πολωνής Ραντβάνσκα (4) η οποία δεν την έχει νικήσει ποτέ (0-8).

radwanska


(Πηγή: Twitter / @AustralianOpen)

Το άλλο ζευγάρι έχει επίσης ένα ξεκάθαρο φαβορί, την Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (7), που παίζει στον 3ο ημιτελικό της καριέρας της και αναζητώντας την συμμετοχή για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam.

Απέναντι της η άγνωστη Βρεττανίδα Τζοάνα Κόντα (47), που μόλις πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά σε 4ο γύρο μεγάλης διοργάνωσης (US OPEN) και ο ημιτελικός θα είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί. Γράφει μάλιστα ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη Βρεττανίδα τεννίστρια σε ημιτελικό Grand Slam τα τελευταία 33 χρόνια!

Johanna Konda


(Πηγή: Twitter / @AustralianOpen)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πέμπτη 28/1

Γουίλιαμς-Ραντβάνσκα (Γ)
Κέρμπερ-Κόντα (Γ)

Τζόκοβιτς-Φέντερερ (Α)

Παρασκευή 29/1

Μάρεϊ-Ράονιτς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ