ΣΠΟΡ

Πλουσιότερος ο Τσιτσιπάς: Αυτό το ποσό θα λάβει μετά τη νίκη του στον τελικό του ATP Finals

Πλουσιότερος ο Τσιτσιπάς: Αυτό το ποσό θα λάβει μετά τη νίκη του στον τελικό του ATP Finals
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή κατέκτησε το ATP Finals, γράφοντας ιστορία.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη νίκη του, θα επιστρέψει στην Ελλάδα… πλουσιότερος, καθώς για τη νίκη του θα εισπράξει το ιλιγγιώδες ποσό των 2.656.000 δολαρίων για την κατάκτηση του τίτλου.

Επιπλέον, στη βαθμολογία του θα προστεθούν 1.300 πόντοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ATP Tour.

Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά.

«Δεν έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου τόση αγάπη»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον O2 Arena του Λονδίνου.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν είπε πάρα πολλά. Αρχικά απευθύνθηκε προς τον Ντόμινικ Τιμ: «Θέλω να σε συγχαρώ, είσαι έμπνευση για μένα και για πολλούς άλλους παίκτες», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και συνέχισε: «Ήταν μια φανταστική μάχη, μια πολύ όμορφη μάχη για το τένις. Πολλά συγχαρητήρια για την φανταστική σεζόν που είχες και για την σκληρή δουλειά που έκανες όλη την χρονιά».



Πρόσθεσε ακόμη: «Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον πατέρα μου και την μητέρα μου, αλλά και τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε. Το κάνατε τόσο ξεχωριστό για μένα, δεν έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου τόση αγάπη. Ειλικρινά το χρωστώ σε σας. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του τουρνουά, χωρίς αυτούς δεν θα είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή. Εύχομαι να τα ξαναπούμε πολλές φορές στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ