ΣΠΟΡ

Η ΑΕΚ με 10 παίκτες κέρδισε 4-1 τον Ηρακλή στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ με 10 παίκτες κέρδισε 4-1 τον Ηρακλή στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κερδίζοντας 4-1 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 32.

Το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ (7) από τα πόδια του αμυντικού του Ηρακλή, Ζιάμπαρη, που έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας του, έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς με άνεση. Όμως στο 32 το γήπεδο πήρε φωτιά καθώς ο διαιτητής Δελφάκης απέβαλε με 2η κίτρινη τον Μπακάκη, έχοντας όμως κάνει λάθος στην πρώτη, λίγα λεπτά νωρίτερα.

aek-hraklhs greek cup


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 από γκολ του Κολοβέτσιου (46) μέσα από την περιοχή. Το δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ έπαιξε σχεδόν ιδανικά, για ομάδα, που έχει μείνει με 10 παίκτες, με τον Πογιέτ να κοουτσάρει εξαιρετικά. Για αυτό και έκανε περισσότερες φάσεις από τον "γηραιό" (που έψαχνε το εκτός έδρας γκολ) και έβαλε άλλα δύο τέρματα, με τον Πλατέλα και πέναλτυ του Αραβίδη.

aek-hraklhs greek cup


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Στο 90 ο Βέλλιος σκόραρε για το τελικό 4-1, που όμως δύσκολα γυρνά στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης. Από ένα πέναλτυ ζητούν οι δύο ομάδες, σε ανατροπή του Πλατέλα (β μέρος) η ΑΕΚ και χέρι του Λαμπρόπουλου (α ημίχρονο) οι φιλοξενούμενοι από τον κακό Δελφάκη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι ρεβάνς)

Κύπελλο Ελλάδας-Προημιτελικά

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-1 (11/2)
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 0-0 (10/2)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0 (3/2)
ΑΕΚ-Ηρακλής 4-1 (4/2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ