ΣΠΟΡ

Ο Άντι Μάρεϊ αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στο OPEN της Αυστραλίας

Ο Άντι Μάρεϊ αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στο OPEN της Αυστραλίας
Reuters / Jason O Brien Action Images via Reuters

Επανάληψη του περυσινού τελικού θα έχουμε και εφέτος στο Αυστραλιανό OPEN, μετά την δύσκολη νίκη του Μάρεϊ επί του Ράονιτς.

Ο Σκωτσέζος τεννίστας δυσκολεύτηκε να καταβάλει την αντίσταση του Καναδού Μίλος Ράονιτς (ν.13), που ήταν αήττητος μέσα στο 2016 και να μετατρέψει το εις βάρος του 2-1, σε νίκη 3-2 επί του αντιπάλου του, για να βρεθεί στον 5ο τελικό της καριέρας του στο τουρνουά της Αυστραλίας.

4-6, 7-5, 6-7(4), 6-4, 6-2 ήταν τα σετ της νίκης του Άντι Μάρεϊ (ν.2), που είχε και την βοήθεια της τύχης, καθώς ο αντίπαλος του τραυματίστηκε, κάτι που παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του ο νικητής.

Τώρα θα βρει στον δρόμο του το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, θέλοντας την ρεβάνς για τους χαμένους τελικούς απέναντι του. Ο Νόλε έχει ρεκόρ 21-9 και έχει νικήσει τον Μάρεϊ στα 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους. Μόνο στο Canadian Masters πέρυσι έχασε από τον αντίπαλο του και σε όλα τα υπόλοιπα ματς του 2014 και 2015 φεύγει νικητής.

Επίσης στους πριοηγούμενους τελικούς του Μάρεϊ στην Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς κέρδισε το 2011,2013 και 2015, ενώ η 4η ήττα ήταν το 2010 από τον Φέντερερ. Το 2012 η πορεία του στην Μελβούρνη είχε σταματήσει στα ημιτελικά, πάλι από τον Σέρβο. Πάντως με την πρόκριση του έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά σε τουρνουά Grand Slam, 2 αδέλφια θα βρεθούν σε τελικούς. Ο Τζέϊμι Μάρεϊ μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Σοάρες, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο από τους Νέστορ (Καναδάς) και Στέπανεκ (Τσέχος) στον αυριανό τελικό του διπλού Ανδρών.

Το μεγάλο γεγονός πάντως της αυριανής ημέρας είναι ο τελικός των Γυναικών, με το φαβορί και νούμερο 1 στον κόσμο Σερένα Γουίλιαμς να υπερασπίζεται τον τίτλο της από την Γερμανίδα Αντζέλικα Κέρμπερ (ν.7)

Διαβάστε σχετικά

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Aus Open, Γουίλιαμς και Κέρμπερ στις γυναίκες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ