ΣΠΟΡ

Γκρίγκορ Τσίλιτς: «Το μέλλον του τένις είναι σε καλά χέρια»

Γκρίγκορ Τσίλιτς: «Το μέλλον του τένις είναι σε καλά χέρια»
TWITTER / @stefanostsitsipas98

Ο Μάριν Τσίλιτς πιστεύει ότι το μέλλον του τένις βρίσκεται σε «καλά χέρια», καθώς ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ πλησιάζουν στο τέλος της σταδιοδρομίας τους.

Αυτοί οι τρεις παίκτες κυριαρχούν στο τένις για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ενώ ο μόνος που κατάφερε να τους ανταγωνιστεί στα ίσα ήταν ο Άντι Μάρεϊ.

Ωστόσο, ενώ οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ ολοκλήρωσαν μία ακόμα σεζόν παίζοντας και στα τέσσερα Grand Slam και κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη, ο Τσίλιτς πιστεύει πως οι νεότεροι παίκτες απέδειξαν ήδη ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσουν από εκεί που θα σταματήσουν οι Big 3.

«Για μένα, το τέλος της σεζόν είναι ή πιο ενδιαφέρουσα εποχή του χρόνου», δήλωσε ο Τσίλιτς σε βραζιλιάνικη εφημερίδα, όπως ανέφερε το Tennis World. «Τα Grand Slam τελείωσαν πριν αρκετό καιρό, αλλά το τέλος του έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού τότε μπορούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη σεζόν. Φέτος στο Παρίσι, ο Ντένις Σαποβάλοφ και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ τα πήγαν περίφημα. Ο Ντένις είναι μια συνεχής απειλή στο κορτ. Με τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του και τον τελικό του Παρισιού, θέλει να επιστρέψει δυνατά. Στο Λονδίνο, στο ATP Finals, πήραμε ένα πολύ σαφές μήνυμα: το μέλλον του τένις είναι σε καλά χέρια. Αφού ο Ράφα έφτασε στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ ξεπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οι νεαροί πρωταγωνίστησαν στη σκηνή του O2 Arena. Στον τελικό, ο Ντόμινικ Τιμ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκαν σαν βετεράνοι και ο Έλληνας κατέκτησε τον μεγαλύτερό τίτλο της καριέρας του. Ο Τσιτσιπάς θα έχει ενδιαφέρον το 2020, χωρίς αμφιβολία». Μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει μέσα σε μια σεζόν, περισσότερες νίκες από τον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Τώρα ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και το στοίχημα για το Αυστραλιανό Όπεν της bwin τον δείχνει μέσα στη λίστα με τα κορυφαία φαβορί. Ο 21χρονος πρωταθλητής θα βρει στο δρόμο του τον Ιταλό, Σαλβατόρε Καρούσο, Νο94 στην παγκόσμια κατάταξη και εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά, αφού είναι στην κάτω μεριά του ταμπλό στο οποίο συμμετέχει και ο Ρότζερ Φέντερε που θα είναι ο πιθανώς αντίπαλος ενός εκ των δύο στα ημιτελικά.

Ο Τσίλιτς θεωρεί επίσης ότι ο Γκριγκόρ Ντιμίτροφ θα επιστρέψει δριμύτερος το 2020, αφού πλέον ξεπέρασε τη διετή κρίση μειωμένης απόδοσης που είχε μετά τη νίκη του στους τελικούς του ATP και κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή.

«Ο Γκριγκόρ είχε σκαμπανεβάσματα», πρόσθεσε ο Τσίλιτς, «αλλά στο US Open και στο Παρίσι έδειξε σε όλους ότι είναι ικανός, παίρνοντας σημαντικές νίκες».