ΣΠΟΡ

Το μήνυμα του Καντέρ στην Τουρκία στον πρώτο του αγώνα εκτός ΗΠΑ

Το μήνυμα του Καντέρ στην Τουρκία στον πρώτο του αγώνα εκτός ΗΠΑ
ΑP PHOTO

Ιστορικό ήταν το ματς των Μπόστον Σέλτικς με τους Τορόντο Ράπτορς για τον Ενές Καντέρ.

Και αυτό γιατί ο Τούρκος σέντερ των «Κελτών» έδωσε κανονικά το «παρών» στο ματς που έγινε για το ΝΒΑ στον Καναδά «σπάζοντας» την υποχρέωση που έχει τα τελευταία χρόνια να μην αγωνίζεται σε αναμετρήσεις μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της εξαιρετικά αγχωτικής και τεταμένης κατάστασης με την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο 26χρονος είναι γνωστός πολιτικός εχθρός του Ερντογάν και η αντίθεσή του στην τουρκική κυβέρνηση δεν είχε περάσει απαρατήρητη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο Καντέρ να αποκοπεί από το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του, λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη θέση που θα τους έφερνε, καθώς εξακολουθούν να ζουν στην πατρίδα τους, στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά χρόνια, ο 26χρονος δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί στην πτήση του πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς «κόλλησε» σε αεροδρόμιο της Ρουμανίας με εντολή του Ερντογάν.

Ωστόσο, μετά από την επιστράτευση της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και μερικών ωρών αναμονής η λύση βρέθηκε και επέστρεψε στην Οκλαχόμα με ασφάλεια.

Ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς εμφανίστηκε με φανέλα και παπούτσια που είχαν ως κεντρικό μήνυμα το «Freedom» (σσ. ελευθερία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ