ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-0: «Καθάρισε» εύκολα και σκέφτεται το Κύπελλο

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-0: «Καθάρισε» εύκολα και σκέφτεται το Κύπελλο
INTIME

Την πιο εύκολη νίκη του στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Οι «πράσινοι» βρήκαν για πρώτη φορά μετά το ματς με την ΑΕΚ τρία τέρματα, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους «κυανέρυθρους» και με τον Χρήστο Δώνη να σκοράρει για πρώτη φορά στη σεζόν, όπως και ο Ινσούα, και τον Μακέντα να επιστρέφει στο σκοράρισμα πήραν ένα άνετο τρίποντο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε και χαμένο πέναλτι με τον Χατζηγιοβάνη, ενώ κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 25 βαθμούς και την έκτη θέση μαζί με τον Ατρόμητο και έναν βαθμό πίσω από Άρη και Ξάνθη. Οι Ακρίτες είναι κι ο προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού, εκτός έδρας, την επόμενη εβδομάδα. Για το «τριφύλλι», ωστόσο, προέχει ο επαναληπτικός της Τετάρτης όπου και καλείται να ανατρέψει το σε βάρος του 1-0 από τους «Ζωσιμάδες», κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για να βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Έτσι έπαιξαν…

Με την… καλή του ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, που σε σχηματισμό 4-2-3-1 είχε κάτω από τα δοκάρια τον Διούδη και τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Κουρμπέλης και Δώνης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Μπουζούκη δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα.

Ο Νίκι Παπαβασιλείου από την πλευρά του, παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-5-1 και τον Μαλέρμπ κάτω από τα δοκάρια. Οι Μασούρα, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες και Σαραμαντάς ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Κιάκο, Τσιλούλη και Οικονομίδη στη μεσαία γραμμή και τους Ρέντζα και Παπανικολάου να προσπαθούν να συνδυαστούν με τον Δούμτσιο.

Το… τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, έχοντας τετ-α-τετ με τον Μακέντα στα πρώτα λεπτά και δοκάρι με τον Δώνη στο 7’ της αναμέτρησης. Ότι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση ο χαφ του «τριφυλλιού», το κατάφερε στο 14’ όταν με δυνατό σουτ νίκησε τον Μαλέρμπ και έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Πανιώνιο και στις καθυστερήσεις βρήκε και δεύτερο τέρμα. Σε μια ωραία μεταβίβαση του Ζαχίντ, αν και τραβήχτηκε πλάγια ο Μακέντα βρήκε τρόπο να πλασάρει για να δώσει «αέρα» δυο τερμάτων στην ανάπαυλα στους «πράσινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγάλει κάποιες φάσεις, στην καλύτερή του ευκαιρία ο Διούδης είπε «όχι» στον Οικονομίδη, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει ξανά «στροφές» μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και το χαμένο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη. Στο 61’, συγκεκριμένα, σε ωραία σέντρα του Γιόχανσον ο Ινσούα έκανε τρομερή προβολή για το 3-0 που «έσβησε» οριστικά το ματς. Ο Δώνης έδωσε χρόνο σε παίκτες όπως οι Μπεκ, Κολοβός και Καμπετσής με τον δεύτερο να έχει μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Μαλέρμπ είχε την απάντηση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μια άνετη νίκη και πλέον στρέφεται στον επαναληπτικό του Κυπέλλου την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος εξακολουθεί να είναι ουραγός βιώνοντας την πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας του. Είναι ενδεικτικό πως οι «κυανέρυθροι» για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια δέχθηκαν έξι σερί ήττες με αυτή του ΟΑΚΑ…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Μακέντα (73’ Καμπετσής)

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μάλερμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Οικονομίδης, Ρέντζας, Κιάκος, Τσιλούλης, Παπανικολάου (83’ Γρίβας), Μασούρας (24’ Παπαγεωργίου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ