ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν Μονάχου 98-83: Εδραιώθηκαν στην 8αδα οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν Μονάχου 98-83: Εδραιώθηκαν στην 8αδα οι «πράσινοι»
INTIME SPORTS

Με τους Τόμας και Παπαγιάννη να κάνουν κυριαρχική εμφάνιση στις δυο ρακέτες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε σημαντική νίκη (98-83) κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο ματς της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το ματς με τη Μπάγερν φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε περίπατο, αλλά η παροιμιώδης και αφύσικη ευστοχία των παικτών του Κόστιτς για 2,5 δεκάλεπτα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, το έκανε ντέρμπι.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε από το προβάδισμα των Γερμανών ούτε από τη «ρέντα» τους. Ο Παναθηναϊκός «διάβασε» εξαιρετικά το παιχνίδι κι από τη στιγμή που οι Παπαγιάννης και Τόμας ήταν σε εξαιρετική βραδιά, «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα.

Ο Έλληνας σέντερ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα «πράσινα», έχοντας 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 τάπες, κυρίως όμως «γέμισε» τη ρακέτα και δεν επέτρεψε εύκολους πόντους στους Γερμανούς. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 18 πόντους – χωρίς τρίποντο μάλιστα – με 9 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά!), 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Οι δυο τους ήταν κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, ενώ η αφύπνιση του Καλάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ταυτόχρονη παρουσία του στο παρκέ με τον Ράις, βοήθησε τους «πράσινους» να φτάσουν εύκολα στο 98-83 από το 77-77 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εδραιώθηκε στην οκτάδα, έφτασε τις 11 νίκες σε 19 αναμετρήσεις και περιμένει τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ