ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-94: Το πήρε κι αυτό το θρίλερ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-94: Το πήρε κι αυτό το θρίλερ!
INTIME

Τα παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις πάντα είναι… παγίδες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να κάνει το 2/2 τη φετινή σεζόν κόντρα στους Λιθουανούς.

Στο ματς του ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» κέρδισε πολύ πιο δύσκολα από ότι στο Κάουναςς, αφού ένα ματς που ήταν στο +11 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος, έγινε… ντέρμπι και οι «πράσινοι» χρειάστηκαν την ψυχραιμία του Φριντέτ στις βολές και μια καλή άμυνα του Παπαπέτρου για να μην ζήσουν τον… εφιάλτη. Για να φτάσουμε, βέβαια, στο τελικό 96-94, ο Ταϊρίς Ράις είχε κάνει μια μυθική εμφάνιση με 20 πόντους, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο, ενώ ο Καλάθης έκανε ένα ακόμα double-double με 14 πόντους και 11 ασίστ.

Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν εξαιρετικός επιθετικά με 16 πόντους και στα ριμπάουντ (είχε 8, τα 2 επιθετικά), παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε δυο λάθη που λίγο έλειψε να κοστίσουν στο «τριφύλλι». Η «ασφάλεια» του Φριντέτ από τη γραμμή των βολών, με τον Αμερικανό να έχει 2/2 στο φινάλε για το 96-91 με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ρολόι, βοήθησε τους «πράσινους» να πάρουν τη 12η νίκη τους σε 20 αναμετρήσεις και να εδραιωθούν για τα καλά στην πρώτη εξάδα της Euroleague. Σειρά έχει, πλέον, το ματς της Παρασκευής (24/01) με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για να συνεχιστεί το «πράσινο» σερί ενώ μεσολαβεί και το ματς της Κυριακής στην Πάτρα με αντίπαλο τον επικίνδυνο Προμηθέα για το πρωτάθλημα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ