ΣΠΟΡ

Οι μικρές άγνωστες ιστορίες των παικτών της Λέστερ που τρελλαίνουν την Αγγλία

Οι μικρές άγνωστες ιστορίες των παικτών της Λέστερ που τρελλαίνουν την Αγγλία
Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Λέστερ, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Αγγλίας, γράφοντας ένα εκπληκτικό ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Leicester-Liverpool 2-0 premier league


(Πηγή: Reuters / Darren Stapples Livepic)

Μέχρι τώρα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στον χαρισματικό Τζέιμι Βάρντι, που με τα γκολ του «καθάρισε» και την Λίβερπουλ. Αν γυρίσουμε όμως τον χρόνο 5 χρόνια πίσω (σεζόν 2010-11), θα δούμε και άλλες παρόμοιες ιστορίες των υπόλοιπων «ηρώων» αυτού του παραμυθιού της Λέστερ.

Οι «μαχητές της άμυνας»

Κάσπερ Σμάιχελ. Σηκώνοντας το βάρος τη κληρονομιάς του ονόματος του, ο γιος του Πέτερ Σμάιχελ, έβλεπε τον Τζο Χαρτ να παίρνει την φανέλα με το 1 της Μάντσεστερ Σίτυ. Εκείνος πήγαινε δανεικός σε ομάδες όπως η Ντάρλιγκτον, η Νοτς Κάουντι και η Μπέρι. Το 2011 θα βρεθεί στη Ληντς και θα κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στο Κύπελλο, για να δεχθεί το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς την πρόταση της Λέστερ (που είχε για προπονητή τον Σβεν Γκόραν Έρικσον). Ο νεαρός Κάσπερ θα δηλώσεις «απογοητευμένος» που η Ληντς δέχθηκε την προσφορά αυτή...
Ντάνι Σίμπσον. Προϊόν των Ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, ο δεξιός μπακ είναι το 2010-11 στη Νιούκασλ και κερδίζει την άνοδο στην Premier. Στις αρχές του 2011 συλλαμβάνεται για παράβαση του ορίου ταχύτητας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και κινδυνεύει να του αφαιρεθεί το δίπλωμα. Θα πει ενώπιος του Δικαστηρίου, ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι εξαιρετικά βαριά για αυτόν, «γιατί δεν έχει χρήματα να νοικιάσει σοφέρ!»
Γουές Μόργκαν. Συμπλήρωνε 9 χρόνια στη Νότιγχαμ καθώς τον είχε απορίψει η Νοτς Κάουντι όταν ήταν έφηβος. Έχασε κιλά και έγινε ο στυλοβάτης της άμυνας της Φόρεστ στην Championship με περισσότερες από 400 συμμετοχές. Τον Ιανουάριο του 12 η Λέστερ τον αγοράζει με 1,3 εκατ. €
Ρόμπερτ Χουτ. Η Μίντλεσμπρο τον φέρνει στο Νησί με 6,5 εκατομμύρια το 2009. Το 2010 είναι στα μισά του 4ετούς συμβολαίου του με την Στόουκ. Σκοράρει 9 φορές εκείνη την χρονιά (ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του συλλόγου με τόσα γκολ) και φτάνει στον τελικό του FA Cup με το συγκρότημα του Τόνι Πούλις (θα χάσει από την Μάντσεστερ Σίτυ)
Κρίστιαν Φουκς. Μπορεί ο αριστερός μπακ και αρχηγός της εθνικής Αυστρίας να είναι από τους ελάχιστους παίκτες του συλλόγου με εμπειρία από το Champions League (με την Σάλκε). Όμως 5 χρόνια πριν η Μπόχουμ τον είχε παραχωρήσει δανεικό στην Μάιντς. Στην Λέστερ ήρθε το καλοκαίρι.

Ταλέντο και τρέξιμο στο κέντρο

Ριάντ Μαχρέζ. Ο Αλεγρινός, αποκάλυψη του πρωταθλήματος, το 2010-11 είναι 19 χρονών και μέλος της Χάβρης, στην β κατηγορία της Γαλλίας. Απορρίπτει μάλιστα προτάσεις της Μαρσέιγ και της ΠσΖ.
Ν’Γκολό Καντέ. Το 2011 είναι απλά ένας ανερχόμενος νεαρός της ομάδας γ κατηγορίας της Γαλλίας Boulogne. 2 χρόνια μετά τον αγοράζει η Καέν και εφέτος είναι ίσως ο κορυφαίος box to box του αγγλικού πρωταθλήματος.
Ντάνι Ντρινκγουότερ. Προϊόν και αυτός των Ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν «θα πιει νερό» στο Ολντ Τράφορντ και θα πάει δανεικός πρώτα στην Κάρντιφ και τα Χριστούγεννα στην Ουότφορντ χωρίς να κάνει κάποια ξεχωριστή παρουσία.
Μαρκ Ολμπράιτον. Στα 21 του είναι ο ανερχόμενος αστέρας στην πόλη του, το Μπέρμιγχαμ, και την Άστον Βίλα. Η πορεία του όμως είναι πτωτική και η Βίλα τον αφήνει ελεύθερο το καλοκαίρι του 2014 για να τον αρπάξει η Λέστερ.

Το «βαρύ πυροβολικό»

Σίνζι Οκαζάκι. Το 2010 αλλάζει σελίδα στην ζωή του και μετακομίζει από την Ιαπωνία στην Ευρώπη. Η Στουτγκάρδη τον αγοράζει στην χειμερινή μετεγγραφική περίοδο της σεζόν. Η προσαρμογή του πολύ δύσκολη και το καλοκαίρι πάει δανεικός στην Μάιντς.
Τζέιμι Βάρντι. Στις αρχές του 2011 είναι στην 2η σεζόν του στην Χάλιφαξ και την ερασιτεχνική Northern Premier League, αλλά ήδη σκοράρει κατά ριπάς έχοντας ήδη 26 γκολ στην πρώτη του χρονιά. Τον Αύγουστο του 2011 η Φλίτγουντ από την Conference τον αγοράζει για άγνωστο ποσό. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Και ο «καπετάνιος»...

Κλαούντιο Ρανιέρι. Φεβρουάριος του 2011 και ο «Καίσαρας» υποβάλει την παραίτησή του στην Ρόμα, αφού υποχώρησαν από την κορυφή της βαθμολογίας και έχασαν το Κύπελλο. Τελευταίο του παιχνίδι ήττα από την Τζένοα με 4-3, παρότι ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ