ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον ΜακΚίσικ αλλά «πονοκεφαλιάζει» με Μπεσίκτας

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον ΜακΚίσικ αλλά «πονοκεφαλιάζει» με Μπεσίκτας
Intime.gr

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σακίλ ΜακΚίσικ με την Μπεσίκτας ωστόσο να περνάει στην κόντρα.

Η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ το μεσημέρι της Δευτέρας, ενός παίκτη ιδιαίτερα αθλητικού και με εξαιρετικά σωματικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι ένα ψηλό γκαρντ (1.96).

Διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, μοιράζει πολύ καλά την μπάλα, ενώ επιθετικά είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν. Οι τραυματισμοί των Βασίλη Σπανούλη (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν) και Τέιλορ Ρότσεστι δημιούργησαν επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση στην περιφέρεια.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναζητά και πλέι μέικερ και αυτή η εβδομάδα, λόγω της διακοπής της Euroleague, θα είναι κρίσιμη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις "2" και "3".

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε: 17/08/1990
Υπηκοότητα: Αμερικανός
Ύψος: 1.96
Θέση: Γκαρντ/Σμολ Φόργουορντ
Προηγούμενες ομάδες: Victoria Libertas Pesaro, Changwon LG Sakers (2015–2016), Muratbey Uşak Sportif (2016–2017), Gran Canaria, Avtodor Saratov (2017–2018), Gaziantep (2018–2019), Beşiktaş Sompo Japan (2019–2020)

Οι αριθμοί του:

Στο τουρκικό πρωτάθλημα σε σύνολο 17 αγώνων και μέσο όρο 32.29 λεπτά συμμετοχής είχε μ.ο. 17.65 πόντους, 4.41 ριμπάουντ και 2.18 ασίστ. Στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Basketball Champions League, σε 13 αγώνες είχε μέσο όρο 30 λεπτά συμμετοχής, 16.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 2.1 κλεψίματα».

Στην αντεπίθεση η Μπεσίκτας

Με ανακοίνωσή της, η Μπεσίκτας ενημέρωσε πως ο παίκτης, τον οποίο ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ως δικό του το μεσημέρι της Δευτέρας, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον τουρκικό σύλλογο.

Στην Μπεσίκτας δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτανθούν στην FIBA και στην τουρκική ομοσπονδία ζητώντας την τιμωρία του παίκτη, σε περίπτωση που αυτός έχει δύο συμβόλαια σε ισχύ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μπεσίκτας αναφέρεται:

«Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δένεται με συμβόλαιο με τον σύλλογό μας. Είναι σε ισχύ οι υποχρεώσεις της μεταξύ μας σύμβασης. Σε περίπτωση που ο Σακίλ ΜακΚίσικ υπογράψει συμβόλαιο με άλλον σύλλογο, είναι αναπόφευκτη η τιμωρία του για υπογραφή διπλής σύμβασης. Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα ξεκινήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες και θα αποτανθούμε τόσο στην FIBA όσο και στην τουρκική Ομοσπονδία (TBF), προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του συλλόγου μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ