ΣΠΟΡ

ΗΠΑ: Γεμάτη «αστέρια» η προεπιλογή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

ΗΠΑ: Γεμάτη «αστέρια» η προεπιλογή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
ΑP PHOTO

Τα ονόματά των ΛεΜπρον Τζέιμς, Καουάι Λέοναρντ και Τζέιμς Χάρντεν ξεχωρίζουν μεταξύ των 44 παικτών της προεπιλογής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών που κλήθηκαν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εννέα μέλη της «χρυσής» Team USA στους Ολυμπιακούς του 2016 και επτά από την αντίστοιχη του 2012.

«Η αφοσίωση, η επιθυμία, όπως και ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα κάνουν τη διαφορά», είπε αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων των ΗΠΑ, Τζέρι Κολάντζελο, για να προσθέσει: «Όλοι οι αθλητές της προεπιλογής είναι χαρισματικοί και προσφέρουν ποιότητα και βάθος. Έχουμε μία προεπιλογή με μια σειρά από παίκτες που είναι πολύ έμπειροι και επιτυχημένοι στο διεθνές μπάσκετ, ενώ μερικοί αναμένεται να αποτελέσουν τα μελλοντικά αστέρια.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν του ΝΒΑ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλους τους αθλητές. Η τελική επιλογή θα είναι προφανώς μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία και θα προσπαθήσουμε και πάλι να επιλέξουμε την καλύτερη ομάδα που μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι θα πετύχει η δύσκολη αποστολή μας να κατακτήσουμε το χρυσό για τέταρτη διαδοχική Ολυμπιάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ είναι ο τεχνικός των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Στιβ Κερ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Λόιντ Πιρς (Ατλάντα Χοκς) και Τζέι Ράιτ (Βιλανόβα).

Αναλυτικά οι 44 παίκτες που κλήθηκαν για την Team USA είναι οι: Μπαμ Αντεμπάγιο, ΛαΜάρκους Όλτριτζ, Χάρισον Μπαρνς, Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντέβιν Μπούκερ, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τζέιλεν Μπράουν, Τζίμι Μπάτλερ, Μάικ Κόνλεϊ, Στεφ Κάρι, Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Ντουράντ, Πολ Τζορτζ, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζέιμς Χάρντεν, Μοντρέζλ Χάρελ, Τζο Χάρις, Τομπάιας Χάρις, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιρι Ίρβινγκ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιλ Κούζμα, Καγουάι Λέοναρντ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Μπρουκ Λόπεζ, Κέβιν Λοβ, Κάιλ Λάουρι, Τζαβέιλ ΜακΓκί, Κρις Μίντλετον, Ντόνοβαν Μίτσελ, Βίκτορ Ολαντίπο, Κρις Πολ, Μέισον Πλάμλι, Μάρκους Σμαρτ, Τζέισον Τέιτουμ, Κλέι Τόμπσον, Μάιλς Τέρνερ, Κέμπα Γουόκερ, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ντέρικ Γουάιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ