ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3: Μεγάλη ανατροπή και πράσινη «κυριαρχία»

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3: Μεγάλη ανατροπή και πράσινη «κυριαρχία»

Ο Παναθηναϊκός έχανε αρχικά με  2-0 στου Ρέντη από τον Ολυμπιακό, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να «διαλύσει» 3-2 τους Πειραιώτες. Πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του «League Cup Νίκος Σαμαράς».

Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν πως πλέον έχουν αποφασίσει να κοιτάζουν μόνο ψηλότερα, κάνοντας μια επική ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου απέναντι στον πιο έμπειρο σε τέτοια παιχνίδια Ολυμπιακό του Μουνιόθ, αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 σετ και μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα, έκαναν απίστευτη ανατροπή και νίκησαν 3-2 στον πρώτο τελικό του «League Cup Νίκος Σαμαράς».

Μυθική εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Ράπτη που δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αλλά όταν τον επανάφερε στο τάραφλεξ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος… κάρφωνε από παντού και οδήγησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό.

Υπερπολύτιμη η βοήθεια του Βόγιν Τσάτσιτς, του παίκτη που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση για να φέρει στο «τριφύλλι», τόσο από το σερβίς όσο κυρίως στην υποδοχή και το μπλοκ, ενώ στα κρίσιμα «μίλησε» η κλάση του Στάροβιτς που πήρε μεγάλους πόντους για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός έσπασε έτσι ένα σερί που είχε απέναντί του ο Ολυμπιακός από το 2015, και το έκανε μάλιστα με επικό τρόπο και μέσα στο «σπίτι» του «αιωνίου» αντιπάλου.

Πλέον, στον επαναληπτικό που θα γίνει στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» την επόμενη Τετάρτη (19/02), ο Παναθηναϊκός θέλει την οποιαδήποτε νίκη για να πάρει το τρόπαιο.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει νίκη στο τάι-μπρέικ θα παιχτεί «χρυσό» σετ, ενώ αν πάρει «καθαρή» νίκη θα είναι αυτός ο κατακτητής του τίτλου.

Σημειώνεται πως η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς πριν την έναρξή της σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας έξω από το γήπεδο, έγινε χρήση δακρυγόνων κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αποσυρθούν στα αποδυτήρια, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Τα σετ: 25-21, 25-21, 23-25, 24-26, 10-15

ΔΗΜΟΦΙΛΗ